Samen 1
Image default
Meubels

Zo kom je uit de ellende

Bijna ieder mens komt wel in het leven op een punt, waarin het niet meer erger kan worden dan het al is. Je raakt de bodem. Die plek is niet fijn, maar bedenk goed dat het vanaf die plek alleen nog maar omhoog kan gaan. Je kunt er goed op afzetten, als je weet hoe je dat kunt doen. Geen idee, hoe je weer omhoogkomt vanuit de ellende? Misschien heb je wat aan deze tips. 

Laat los 

Je bent op de bodem en je hebt niet alles in de hand. Sommige dingen in het leven kun je niet sturen. Die kunnen heel erg zijn, maar jij kunt er niks aan doen. Dus die dingen, waar jij niets aan kunt doen, die mag je loslaten. Niet uit onverschilligheid, maar met liefde. Het leven is niet eerlijk. Dat is hard, maar waar en hoe eerder je dit accepteert, hoe sneller je verder kunt. 

Zie waar je staat 

Als alles tegenzit en je het niet meer ziet zitten, besef dan dat je bij de bodem bent. Het kan niet meer zakken. Je kunt wel kijken waar je staat. Hoe voel jij je op dit moment, in welke situatie zit je? Pas als je weet waar je staat kun je verder kijken. 

Zoek contact 

Het is heel verleidelijk om alles in je eentje te willen oplossen. Alleen is voor veel mensen sociale steun precies wat ze nodig hebben. Valse trots brengt je nergens. Ben je eenzaam? Zoek het contact op, reik uit naar een ander. 

Ruim de ellende op: puincontainer huren 

Maak een nieuwe start. Ruim het puin in je hart op. Vaak zie je in dit soort situaties ook dat zoiets niet alleen gebeurt in je hoofd maar ook in je werkelijke leven. Misschien moet je letterlijk wel een puincontainer huren. Maar of je nu werkelijk of in je hoofd een puincontainer huren moet, het is opruimen. Zo voelt het vaak ook.  

https://afvalcontainerszuidholland.nl/puincontainer-huren/