Samen 1
Image default
MKB

Hoe leg ik het helder uit? Met een explanimation

Hoe leg ik het helder uit? Met een explanimation

“Hoe leg ik het helder uit?”; iedereen die ooit iets met communicatie heeft gedaan heeft zich die vraag (meerdere malen) gesteld. Of je nu een kind uitlegt hoe het zijn veters moet strikken, of de Raad van Bestuur wilt overtuigen van de waarde van een nieuwe strategische koers; in essentie is het hetzelfde.

Je wilt wél zorgen dat alle informatie overkomt, zodat er geen misverstanden ontstaan. Maar je wilt ook weer geen urenlang betoog afsteken, waarbij iedereen in slaap valt.

Méér dan een leuk filmpje

Bij Donker Media hebben we een vast team van animatoren, communicatiespecialisten en andere professionals dat gespecialiseerd is in dit soort vraagstukken. Ja, we zijn dan wel een animatiestudio, maar onze aanpak gaat veel verder dan het maken van mooie, flitsende filmpjes.

Ons vaste team van gepassioneerde animatoren en deskundige communicatie professionals is perfect op elkaar ingespeeld en snapt hoe je een goede uitleganimatie (explanimation) maakt.

Altijd inzetbaar

Onze explanimations worden gebruikt voor interne communicatie binnen banken, commerciële product animaties, het visualiseren van procesverbeteringen en als voorlichtingsvideo’s. Explanimations kunnen zelfs worden ingezet in het onderwijs (als kennisclips).

Vrij van afleiding

Een explanimation is volledig gericht is op de kernboodschap en is dus vrij van alle afleiding. Daardoor is het een uitermate krachtig instrument. Je staat er versteld van in hoeveel situaties een explanimation erin slaagt om iets wat heel complex lijkt heel simpel uit te leggen. Met een klein beetje aandacht maak je dat wat moeilijk is eenvoudig.