Samen 1
Image default
Sport

De weg van een personal trainer

U wilt graag een personal trainer opleiding volgen, maar u heeft nog geen idee wat de mogelijkheden zijn. Herkenbaar voor ontzettend veel toekomstig personal trainers. Er zijn genoeg mogelijkheden om personal trainer te worden. Zoveel mogelijkheden dat u door de bomen het bos niet meer ziet, welke opleiding kiest u en wat gaat u daarna doen? Om de keuze voor u iets makkelijker te maken zijn de verschillende populaire opties voor u op een rijtje gezet. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze zal maken.

Fitnesstrainer A

Om personal trainer te worden is het sowieso verstandig de fitnesstrainer A opleiding te volgen. Deze leidt u op tot een waardig personal trainer met kennis van zaken. U bent in staat een klant 1 op 1 te begeleiden. Niet alleen met het stellen van doelen, maar ook met het behalen van deze doelen. Na 4 maanden kunt u de fitnesstrainer a opleiding afronden en beschikt u over een NL-actief certificaat. Hierna kunt u aan de slag als personal trainer, voor uzelf of voor een sportschool. Ook kunt u ervoor kiezen uw kennis verder uit te breiden.

Uw kennis over bootcamps uitbreiden

Een erg simpele oplossing om uw kennis uit te breiden is het volgen van een bootcamp cursus. Het verzorgen van een uitdagende les op verschillende niveaus is lastiger dan veel mensen denken, daar bent u hoogstwaarschijnlijk wel achter gekomen. Het is daarom verstandig deze cursus te volgen om uw kennis en vaardigheid uit te breiden. Een bootcamp cursus hoeft absoluut niet lang te duren, bij Sport & People duurt deze cursus zelfs maar 3 dagen. Wanneer u deze 3 dagen aanwezig bent geweest heeft u niet alleen uitstekende kennis over het organiseren van de ideale bootcamp, maar beschikt u ook nog eens over het ‘bootcamp pro’ certificaat. De ideale combinatie.

Fitnesstrainer B opleiding

Het volgen van de fitnesstrainer b opleiding is een wat serieuzere verdieping op de fitnesstrainer a opleiding. Deze opleiding duurt iets langer dan de fitnesstrainer A opleiding, namelijk 5 maanden. De opleiding zorgt voor specialisatie op verschillende vlakken, namelijk: trainingskunde, periodisering, coaching, sportgezondheidsleer, gedragsverandering, leidinggeven en voeding. Een absolute meerwaarde op uw CV als personal trainer. Ook na afronding van deze opleiding krijgt u een NL-actief certificaat.

Personal trainer opleiding

Yoga

Yoga als verdieping op uw personal trainer opleiding, opvallend. Toch is er momenteel erg veel vraag naar erkend yoga docenten. Er zijn erg veel mogelijkheden als het gaat om het volgen van een opleiding tot erkend yoga docent. Bijvoorbeeld bij Sport & People, daar kunt u een opleiding tot yoga docent. Deze opleiding neemt zo’n 200 uur van uw tijd in beslag. Leuk om de mogelijkheden eens uit te zoeken.