Samen 1
Image default
Sport

Wanneer krijg je fysiotherapie vergoed?

Heb je fysiotherapie nodig? Dan is het belangrijk om te weten wanneer de behandelingen vergoed worden. Soms moet je zelf betalen, maar soms wordt de fysiotherapie vergoed door de zorgverzekering. In dit artikel vertellen we alles over de kosten van fysiotherapie en hoe je ze kunt declareren bij je zorgverzekeraar.

Wanneer wel en wanneer niet betalen voor fysiotherapie?

Fysiotherapie is een belangrijke behandeling voor mensen met lichamelijke klachten. De fysiotherapeut kan je helpen genezen of verlichten van de klachten. Er zijn verschillende soorten fysiotherapie, maar de meeste behandelingen worden vergoed door je zorgverzekering. Soms moet je zelf betalen voor fysiotherapie, maar in veel gevallen kun je de kosten declareren bij je zorgverzekeraar.

Als je fysiotherapie nodig hebt, moet je eerst contact opnemen met je zorgverzekeraar om erachter te komen of je een verzekerd bent voor fysiotherapie behandelingen. Soms moet je zelf betalen voor de behandelingen, maar in veel gevallen wordt fysiotherapie vergoed door de zorgverzekering. Je kunt de kosten declareren bij je zorgverzekeraar door een afspraak te maken met de fysiotherapeut. Deze kan dan aan je zorgverzekering doorgeven dat je fysiotherapie nodig hebt. Je krijgt dan een declaratieformulier van de fysiotherapeut waarop alle behandelingen staan vermeld. Je moet dit formulier invullen en naar je zorgverzekeraar sturen. Je zorgverzekeraar zal dan de kosten van fysiotherapie vergoeden.

Wat is de Chronische lijst fysiotherapie?

De Chronische lijst fysiotherapie is een lijst met alle fysiotherapie behandelingen die vergoed worden door de zorgverzekering. De fysiotherapeut kan hier niet van afwijken en de patiënt moet dan vaak zelf de kosten van de behandelingen betalen. Als je behandelingen wilt declareren bij je zorgverzekeraar, dan moet je contact opnemen met de fysiotherapeut om te vragen of deze op de lijst staat. Als dit niet het geval is, kun je altijd contact opnemen met je zorgverzekeraar om te vragen of de behandelingen worden vergoed.