Samen 1
Image default
Tuin en buitenleven

Tips voor vernieuwing in je tuin

 

Wil je een vernieuwing tuin hebben? Deze blogpost bevat een aantal creatieve ideeën die jou zullen helpen vernieuwing in je tuin te creëren. Aangezien er vele opties zijn, hebben wij een aantal leuke opties voor je op een rijtje gezet. Het is nooit te vroeg om te beginnen met plannen voor de lente en de zomer, dus ga aan de slag met deze creatieve ideeën!

Maak een plan

Maak een plan voordat je begint met planten. Dit zal je helpen ervoor te zorgen dat je tuin goed in balans is en er samenhangend uitziet. Wanneer je je ideeën op papier zet alvorens je begint, kun je bekijken of het geheel met elkaar overeenstemt. Zeker wanneer je verschillende facetten wilt toepassen, is dit een goede tip.

Plaatst bloeiende struiken

Bloeiende struiken kunnen kleur toevoegen aan uw tuin en helpen om bestuivers zoals bijen en vlinders aan te trekken. Enkele goede opties zijn hortensia’s, rozen, viburnums en azalea’s. Wanneer je je tuin meer levendig wilt maken, zijn dit goede opties.

Gebruik hekjes of prieeltjes 

Prieeltjes vormen een mooie achtergrond voor klimplanten zoals klimop of clematis, en in de zomer kunt je er ook heerlijk op zitten of ontspannen. Overweeg er dit jaar één in jouw tuinontwerp op te nemen! In principe is het een eenvoudige en voordelige toevoeging welke een compleet andere beleving aan jouw tuin kan brengen.

Kies planten die geschikt zijn voor het huidige klimaat 

Tegenwoordig zijn de seizoenen anders dan we gewend waren.  Over het algemeen warmt de aarde op, wat vraagt om aanpassingen. Dit geldt ook voor de tuin. Waar je eerder misschien planten plaatste welke geschikt waren voor strenge winters, is het niet ondenkbaar dat je nu kiest voor iets wat meer bij alle seizoenen past. Wanneer je investeert in iets wat het hele jaar kan blijven staan, scheelt dat uiteindelijk werk en geld.

Overkapping

Zeker tegenwoordig, is het belangrijk om na te denken over overkapping in je tuin. Waar we vroeger constanter weer hadden, kan het nu zomers langdurig hozen. Omdat de temperaturen over het algemeen wel stijgen, is het alsnog fijn om buiten te zitten. Wanneer je het  budget hebt, kun je nadenken over bijvoorbeeld een complete uitbouw. Wanneer je meer op je budget wilt letten, zijn er ook prima alternatieven, zoals een schaduwdoek. Wanneer je eenmaal zoiets hebt geplaatst, zul je zien dat je niet meer zonder wilt.