Samen 1
Image default
Vervoer en transport

Welke onderdelen mogen niet ontbreken op jouw aanhanger?

Een aanhanger is vrij handig. Zeker wanneer je een lange reis maakt, kun je hierin allerlei spullen opbergen en met je meebrengen. Je kunt niet zomaar met een aanhanger op reis. Om op een veilige manier met een aanhanger op reis te gaan, is het belangrijk dat je de aanhanger goed uitrust met verplichte onderdelen. Daarnaast zijn er ook een aantal handigheden die je kunt bevestigen of kunt monteren aan de aanhanger. Bij een aanhangeronderdelenshop kun je deze handigheden vinden. Maar wat zijn nu de onderdelen die niet mogen ontbreken op jouw aanhanger?

Verschillende onderdelen die verplicht zijn

Een aanhanger moet voorzien zijn van twee richtingaanwijzers aan de achterzijde van het voertuig. Daarnaast dient het te zijn voorzien van twee achterlichten, twee remlichten, en een kentekenplaat die voorzien is van verlichting. Daarnaast is het ook verplicht om twee rode retroreflectoren aan de achterzijde van het voertuig te bevestigen. Naast deze onderdelen, dient je aanhanger ook te zijn voorzien van een mistachterlicht. Deze moet zich bevinden aan de linkerkant en midden langs het voertuig. Om nog veiliger de weg op te gaan is het ook nodig dat er gele retroreflectoren aan elke zijkant van het voertuig bevestigd zijn. Twee markeringslichten aan de voorzijde en aan de achterzijde van het voertuig als het voertuig breder is dan 2 meter 10. Tot slot is het ook nodig om zijmarkeringslichten te bevestigen als het voertuig langer is dan 6 m.

Neuswiel

Neuswiel aanhanger

Veel mensen die al een aanhanger hebben, weten al wat een neuswiel aanhanger is. Vooral de nieuwe gebruikers weten niet wat dit is. Je kan wel zeggen dat een neuswiel aanhanger een onderdeel is dat niet mag ontbreken op een aanhanger. Het is een essentieel onderdeel. Een neuswiel is gemaakt voor de aanhanger om ervoor te zorgen dat deze makkelijk kan worden verplaatst. Je zou kunnen denken dat je de aanhanger verplaatst door de auto, maar je moet de aanhanger allereerst koppelen aan de auto. Als je geen neuswiel hebt, dan kan het best wel zwaar zijn om de aanhanger te verplaatsen en op de auto te monteren. Een neuswiel is dus geen verplicht onderdeel, maar het is wel een heel handig onderdeel dat essentieel is om een aanhanger goed te gebruiken.

Als je kijkt naar het neuswiel van de aanhanger, dan zie je dat deze aan de voorkant van de aanhanger bevestigd is. Een neuswiel kent twee standen. De eerste stand zorgt ervoor dat het wiel op dezelfde hoogte staat als de achterwielen van de aanhanger. Dit is om ervoor te zorgen dat de aanhanger makkelijk verplaatst kan worden en dat het ook makkelijker is om deze te bevestigen aan de auto. De tweede stand die het neuswiel kent, is direct verbonden aan de auto. Door middel van deze stand kan je het neuswiel omhoog draaien en vastzetten aan de auto door middel van een klem. Deze stand gebruik je dus niet bij het rijden. Houd er wel rekening mee dat het belangrijk is om het wiel goed vast te zetten, omdat je anders de kans hebt dat het wiel beschadigd raakt.

Een neuswiel, maar ook andere onderdelen voor de aanhanger zijn tegen een goedkope prijs te kopen bij de aanhangeronderdelenshop. Kijk altijd goed dan welk type aanhanger je hebt, zodat je ook altijd voor de juiste onderdelen kiest.