Samen 1
Image default
Zakelijke dienstverlening

Machinaal bestraten is afkomstig van Nederlandse bodem

De mogelijkheid van machinaal bestraten is een Nederlandse uitvinding. Deze uitvinding maakt het mogelijk om hele stukken in een keer te bestraten. Uit de machine rollen de vierkante meters waarbij de stenen strak in elkaar komen te liggen. De kwaliteit van de bestrating is daarmee constant en het leggen van straten gaat stukken sneller dan voorheen. Het succes van deze uitvinding is daarom begrijpelijk. Machinaal straten heeft nog veel meer voordelen. Daarom maakt het bedrijf RoadPrinter al jaren gebruik van deze techniek. Aan ervaring en kennis is geen gebrek bij RoadPrinter.

Waarom kiest RoadPrinter voor machinaal bestraten?

De werknemers en hun gezondheid staan bij RoadPrinter voorop. Ten opzichte van handmatig straten is machinaal bestraten minder belastend voor de stratenmaker. Het vak van de stratenmaker werd altijd gekenmerkt door de zware lichamelijke arbeid die bij het leggen van straten hoorde. Men moest veel tillen en sjouwen en stond veelal gebukt of werkte op de knieën. Al deze handelingen en hun repeterende karakter maken dat er weinig stratenmakers tot hun pensioenleeftijd konden of wilden blijven werken. Arbeidsongeschiktheid en omscholing kwamen veel voor. Door de aangescherpte regelgeving omtrent de arbo omstandigheden in de branche en de technische ontwikkelingen is het werk minder schadelijk voor de stratenmakers. Dit maakt het werk een stuk aantrekkelijker.

Machinaal bestraten vervangt niet het werk van stratenmakers

Hoewel machinaal bestraten veel werk van stratenmakers verlicht of overneemt, zijn stratenmakers absoluut niet overbodig. De machines moeten worden bemand want het is niet zo dat machines alles zelfstandig kunnen. Ook zijn er nog steeds stukken die niet machinaal gelegd kunnen worden en waar men dus nog steeds handmatig bestraat. Stratenmakers hoeven door het machinaal bestraten dus niet te vrezen voor hun baan, de machines maken hun werk juist afwisselender, gemakkelijker en minder belastend. Bent u benieuwd naar de machines? Neem dan voor meer informatie contact op met dit innovatieve bedrijf.

https://roadprinter.nl/

Gerelateerde artikelen

Een time tracker gebruiken helpt jou

Iedereen wordt blij van schone ramen, ook op het werk

Maak gebruik van een brievenbusdoos om uw pakketten te versturen