Samen 1
Image default
Aanbiedingen

Magento of OpenCart?

Alle webshops worden gerund met een software systeem. Op het gebied van deze systemen is genoeg keus. Magento is één van de populairste webshop systemen. Dit komt onder andere door de eindeloze mogelijkheden die het systeem biedt. Daarnaast heeft het een zeer grote community van Magento programmeurs, ontwikkelaars en ontwerpers. Maar door de vele mogelijkheden van Magento kost het ook veel tijd om het helemaal te begrijpen. Zeker als je weinig ervaring hebt met programmeren kan het een lastig systeem zijn. Veel webwinkel eigenaren kiezen voor Magento omdat het veel gebruikt wordt.

Een wat simpeler alternatief voor Magento is OpenCart. Dit is een erg gebruiksvriendelijk systeem dat momenteel een forse groei doormaakt. OpenCart wordt voornamelijk gebruikt door webwinkels die een wat simpeler aanbod in producten hebben, maar ook dit systeem heeft geavanceerdere opties. En als een optie niet bestaat kun je altijd nog een plug-in laten maken door een OpenCart programmeur. Daarnaast heeft biedt dit systeem een groot aantal standaard templates aan. Magento is zoals als gezegd een stuk uitgebreider en daarom ook geschikt als je verwacht snel te groeien. Met dit systeem is vrijwel alles mogelijk. Het platform heeft veel verschillende plug-ins die je zo kan gebruiken en door de grote community is er altijd van een programmeur die je te hulp kan schieten.

De installatie van OpenCart is een stukje eenvoudiger dan Magento. Een goede server is vereist bij Magento en vaak is er een goede Magento programmeur nodig om de webshop echt te finetunen. Ook technische aanpassingen en het beheer van de website vergen meer tijd in Magento dan in Open Cart. Wat betreft de zoekmachine optimalisatie heeft Magento een stapje voor. Maar met de juiste plug-ins is OpenCart ook goed geschikt te maken. De keuze is vooral afhankelijk van het soort producten dat je verkoopt en de grote van de webshop. Ben je echt op zoek naar een platform waar je alles mee kan en geen beperkingen heeft dan is Magento de beste keus. Heb je echter een vrij simpele webshop met eenvoudige producten dan is OpenCart wellicht een beter alternatief.

http://e-conomy.nl