Samen 1
Image default
Auto's en Motoren

Hoe kun je jouw autoverzekering opzeggen?

Als je met een auto gebruik van de openbare weg in ons land maakt, moet je verplicht een WA autoverzekering afgesloten hebben. Deze regel geldt overigens niet alleen in ons land, maar ook in alle andere Europese landen. Alleen met een geldige autoverzekering mag je gebruik van het wegennet gebruiken.

Is jouw auto total loss geraakt? Ga je jouw auto verkopen? Of wil je om welke reden dan ook jouw autoverzekering opzeggen? Dan is het zaak om vroegtijdig in actie te komen. Sommige verzekeringsmaatschappijen hebben namelijk enige tijd nodig om de opzegging te verwerken.

Autoverzekering opzeggen

Wil je jouw autoverzekering opzeggen? Bijvoorbeeld omdat je jouw auto aan Autoinkoopbv.nl verkocht hebt? Dan is het goed om te weten dat je deze verzekering in nagenoeg alle gevallen online op kunt zeggen. Je kunt in het online portal van jouw verzekeringsmaatschappij inloggen, waarna je jouw autoverzekering direct online op kunt zeggen.

Lukt dat niet? Of is dat niet mogelijk? Dan is het aan te raden om telefonisch contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij. Zorg er wel voor dat je van alle gemaakte afspraken een mail krijgt. Mocht er onverhoopt niet goed gaan, kun je achteraf hiermee altijd het gewenste bewijs aandragen.

Waar moet je rekening mee houden? Als je jouw autoverzekering op wilt zeggen, moet je dit vanaf een bepaalde datum doen. Houd er rekening mee dat je bij sommige verzekeringsmaatschappijen deze datum maar één aan kunt geven. Denk dus goed na over de datum waarop de autoverzekering af moet lopen.

Verder moet je goed gaan bepalen wat er nu met jouw auto gaat gebeuren. Gaat jouw auto naar een auto opkoper? Of wil je jouw auto maandenlang in bijvoorbeeld jouw schuur geschorst laten staan? Ongeacht wat er precies mee gaat gebeuren, is het zaak om de nodige voorbereidingen te treffen.

Vraag om een bevestiging

Indien je jouw autoverzekering opgezegd hebt, moet je te allen tijde vragen om een bevestiging. Het gaat namelijk wel eens mis bij verzekeringsmaatschappijen, waarna je deze bevestiging absoluut nodig hebt. Neem dus het zekere voor het onzekere en vraag desnoods om een extra bevestiging. Je wilt immers dat jouw autoverzekering vanaf de gewenste datum stopgezet wordt.