Samen 1
Image default
Auto's en Motoren

Wonen in Leiden

Leiden is een mooie stad en daar komen de laatste jaren steeds meer mensen achter. Zo komen er steeds meer studenten studeren in Leiden bij de oudste universiteit van het land. Ook zijn er steeds meer mensen die komen genieten van de winkels, de cultuur, historie en de natuur. Maar welke dingen maken wonen in het groene Leiden zo mooi? Je leest het allemaal in de deze blog!

 

Het mooiste van de stad

In Leiden ben je van alle gemakken voorzien, een treinstation, heel veel winkels, lekkere restaurants en genoeg uitgaansgelegenheden. Toch voelt het wonen in Leiden, volgens de meeste inwoners, als wonen in een echt dorp. Iedereen kent elkaar en er wordt altijd vriendelijk gedag gezegd.

Leiden zit vol met historische verhalen, van de oudste universiteit tot de thuisstad van Rembrandt en Soldaat van Oranje. Je kijkt dan ook je ogen uit als je door de stad loopt en je alle historische plekken ziet staan. Net zoals alle lokale ondernemers in het centrum van de stad. Naast alle historie is Leiden wel een hippe stad. Zo worden er steeds meer moderne bedrijven gevestigd en staat een groene toekomst centraal. Iedereen gaat zover het kan op de fiets en laat de auto staan. De mooie stads parken zijn daarvan nog zo een voorbeeld. Het groen van de stad is te vinden in het van der Werfpark, de Leidse Hout en park Cronesteyn.

 

Het groene leiden

Leiden is erg begaan met de natuur, dit staat bij de gemeente dan ook voorop. Er kan namelijk subsidie worden aangevraagd voor groene dagen en er worden in bepaalde wijken verschillende moestuinen aangelegd. Net zoals iedereen het afval netjes doet scheiden en je rijles kunt volgen bij een milieuvriendelijke rijschool. In Leiden vinden ze dat als iedereen een klein beetje helpt het een groot resultaat zal hebben en de saamhorigheid zal groeien.

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/wonen-in-het-groene-leiden/