Samen 1
Image default
Bedrijven

Alles over een perilex aansluiting door een elektricien

Op het moment dat je op zoek bent naar een geschikte elektricien is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit en ervaring van het bedrijf. Hieronder vind je de bedrijfsgegevens van een ervaren elektricien in de regio Amsterdam:

Adres: Bankwerkerij 39, 1021 NS Amsterdam

Telefoon: 085 019 0036

Afspraken: elektricienamsterdam247.nl

In jouw huis heb je heel veel stopcontacten. Best logisch als je bedenkt hoeveel apparaten eigenlijk een stopcontact nodig hebben. Sommige apparaten hebben een ander stopcontact nodig, genaamd een perilex aansluiting. Veel mensen weten ook niet wat dit is en gelukkig kunnen wij je hier duidelijk maken wat dit inhoud. 

Het verschil met een normaal stopcontact.

Het is handig om te weten wat het verschil is voor ik je uitleg wat het allemaal inhoud. Een normaal stopcontact levert minder stroom dan een perilex aansluiting, deze perilex aansluiting kan dus veel meer stroom leveren. Dit komt omdat een perilex aansluiting over 3 fasen beschikt en een normale maar 2. Door die extra fase wordt er meer stroom geleverd en kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een inductie of keramische kookplaat, die dus meer stroom nodig hebben. 

Aansluiting door een elektra bedrijf

Een normaal stopcontact werkt dus ook helemaal niet, dus ook niet eens te proberen. Een normaal stopcontact heeft 2 openingen en een perilex 4 en heeft dus ook 4 pinnen, het past niet en er moet ook echt een nieuwe aansluitingen komen voor de apparaten die een perilex aansluiting nodig hebben.

Een perilex aansluiting bemachtigen.

Als je nog geen perilex aansluiting hebt, dan zal je deze hoogstwaarschijnlijk wel nodig hebben. Dit is niet zo makkelijk als een normaal stopcontact plaatsen omdat een perilex aansluiting een eigen groep moet krijgen in de meterkast en hebben in sommige gevallen wel 2 nieuwe groepen nodig. Het plaatsen van een nieuwe groep in de groepenkast is best lastig en heb je wel de nodige verstand van nodig.