Samen 1
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over het theorie-examen

Je hebt ontzettend goed geleerd en je bent er klaar voor: het theorie-examen. Wanneer je aan het autorijlessen bent, kan en zal de rijschool voor jou het theorie-examen aanvragen. Mocht dat niet zo zijn, dan zul je zelf het theorie-examen moeten aanvragen. Hoe moet dat? Waar moet ik op letten en wat moet je meenemen? Voor het theorie examen leren is natuurlijk de basis, maar om je handvaten te geven hebben we hier enkele belangrijke zaken voor je opgesomd. Zo weet jij hoe je het theorie-examen moet aanvragen en wat je mee moet nemen.

Aanvragen

Wanneer jij zelf je theorie-examen dient aan te vragen doe je dit via de website Mijn CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid). Door in te loggen met je DigiD code kun je deze aanvragen. Wanneer je nog niet bezit over een DigiD code, dan kun je deze via de website van DigiD aanvragen. Het aanvragen kan tot vijf werkdagen duren.

Nadat je bent ingelogd kun je klikken op de knop ‘’Examen reserveren’’. Voor het theorie examen leren kan dan spannend zijn, omdat je naar je gevoel nog niet alle theorie kent. Met deze aanvraag kun je daar rekening mee houden, door het examen verder vooruit te plannen. Nadat je geklikt hebt op ‘’Examen reserveren’’, kies je voor ‘’Theorie-examen auto’’. Kies daarna voor welk voertuig je examen wil doen, als ook in welke taal, waar en wanneer.

Wanneer je alles hebt ingevuld is het noodzakelijk dat je direct afrekent. Dit kan via iDeal, waarmee je kan betalen vanuit banken als ABN AMRO, ASN Bank, Rabobank, ING en SNS Bank. Voor het standaard theorie-examen in het Nederlands betaal je € 34,50. Na het theorie examen leren kan het zo zijn dat je merkt dat je jezelf niet goed kan concentreren. Het is dan ook mogelijk om een individueel, in plaats van klassikaal, theorie-examen aan te vragen. Uiteindelijk krijg je per mail een bevestiging en op de website Mijn CBR kun je jouw gemaakte reservering zien.

Wat meenemen

Wanneer je naar het CBR examencentrum gaat is het belangrijk dat je een geldig identiteitsbewijs meeneemt, zoals een Nederlandse identiteitskaart of paspoort. Daarnaast dien je ook je reserveringsnummer mee te nemen, welke te vinden is in de bevestigingsmail.

https://theorie-oefenexamen.nl/