Samen 1
Image default
Bedrijven

Bedrijfswagen leasen? Dit zijn je opties

Een bestelbus is voor velen bedrijven onmisbaar. Echter, is de aanschafprijs vaak hoog en zeker voor beginnende ondernemers daarom niet te betalen. Een bedrijfswagen leasen is daarom een zeer populair alternatief voor wie geen budget heeft om een bestelbus te kopen voor zijn bedrijf. Een bestelwagen betaal je namelijk in plaats van eenmalig, maandelijks af. Een aantal voordelen en tips vindt je hier op een rijtje.

Waarom leasen?

In tegenstelling tot kopen betaal je in geval van leasen van een bedrijfswagen dus geen aanschafkosten. Met een leasemaatschappij teken je een contract voor 1 maar vaak meerdere jaren. Vaak betaalt de leasemaatschappij onverwachtse kosten voor onder meer onderhoud en andere reparaties. Zeker bij bedrijfswagens is dit fijn, want door de velen uren onderweg is de kans op onverwachtse schade nu eenmaal groter. Door te leasen heb je dus geen onverwachtse kosten die je met kopen wel zou hebben.

Waar rekening mee te houden?

Wie besluit om een bedrijf bus te gaan leasen dient echter ook met een paar zaken rekening te houden. Aan het einde van het leasecontract ben je namelijk geen eigenaar van de bedrijfswagen. Dit betekent in de meeste gevallen dan ook dat je deze weer dient in te leveren. Echter, kun je soms ook de wagen overkopen maar dit is zeker niet altijd het geval. Daarnaast moet je er bij het tekenen van het contract rekening mee houden dat je dit tekent voor meerdere jaren. Ook wanneer het niet goed gaat met de financiën of je de wagen niet meer nodig hebt, loopt het contract en dus ook de betalingen gewoon door. Sluit daarom nooit een contract af wanneer je twijfels over de financiële zekerheid van je bedrijf.

Tot slot kun je ook nog kijken of elektrisch leasen misschien een mogelijkheid is. Je behaalt dan namelijk verschillende financiële voordelen ten opzichte van een benzinewagen. Bovendien zijn de kosten voor benzine in dit geval natuurlijk ook een stuk lager doordat je enkel elektriciteit gebruikt.