Samen 1
Image default
Bedrijven

De aanschaf van een laadpaal

In Nederland wordt elektrisch rijden steeds populairder. Dat is ook logisch, aangezien het een alternatief is dat ook nog eens duurzaam is ten opzichte van gas en benzine. Er zijn in Nederland al heel veel laadpalen te vinden en de komende jaren zullen er alleen nog maar palen bijkomen. Het aantal aanbieders wordt tegelijkertijd ook nog eens groter. Wil je elektrisch gaan rijden, maar heb je geen zin om je auto aan een openbare laadpaal op te laden? Dan kun je er ook voor kiezen om een laadpaal thuis te hebben. Voordat je een laadpaal koopt is het altijd aan te raden om laadpalen te vergelijken.

 

Combi

Denk je er over om een laadpaal aan te schaffen? Dan is dat in combinatie met zonnepanelen ook nog eens de moeite waard om te vergelijken. Door de aanschaf van een laadpaal gaat het elektriciteitsverbruik namelijk flink omhoog en daarmee ook meteen je stroomkosten. Als je dan ook in zonnepanelen investeert dan is dat een heel goede manier om de stijging te beperken door een groot deel zelfvoorzienend te worden. Win-win want deze situatie is uiteindelijk niet alleen goedkoper, maar ook duurzamer.

 

Aanschaf

Na het laadpalen vergelijken is het tijd om er een aan te schaffen. Voor de aanschaf van een laadstation, waardoor de laadpaal werkt, zijn er vaak een aantal dingen nodig om tot realisatie van de installatie te komen. Er is namelijk vaak een aanpassing in de meterkast nodig zoals bijvoorbeeld een groepenkast uitbreiding of een nieuwe aardlekautomaat. Voor een zakelijke locatie is het juist handig dat het laadstation zichtbaar is door bijvoorbeeld een verkeersbord. Vraag daarom altijd aan de aanbieder hoe het precies zit en of je wordt geholpen met de installatie. Dat scheelt je een hoop uitzoek werk en tijd om de laadpaal te installeren bij je thuis.

https://www.kieskeurig.nl/laadpalen