Samen 1
Image default
Bedrijven

De plantenwand trend: voordelen om jouw ruimte te verfraaien

Dichtbij de natuur zijn is goed voor lichaam en geest: het verbetert de ademhaling, vermindert stress en zorgt voor een voller leven. De routines van de mensen worden echter steeds sneller, waardoor dit contact afneemt. Daarom zijn plantenwanden een uitstekende manier om meer comfort en levenskwaliteit te bereiken.

Met de juiste zorg kunt je een groene muur in jouw woning of kantoor hebben. We hebben wat tips en informatie over het onderhoud van een plantenmuur apart gezet.

De voordelen van plantenwanden

Planten in zowel binnen- als buitenruimtes leveren verschillende voordelen op voor het milieu en ook voor de mensen die in deze ruimten wonen. Het eerste voordeel is de verbetering van de luchtkwaliteit, want we kennen allemaal het belang van planten. Een ander voordeel is het gevoel van rust. Planten bieden veel meer welzijn en kwaliteit van leven, vooral voor degenen die een drukke routine hebben. Niet in de laatste plaats zorgen plantenwanden voor een mooiere, moderne en verfijnde decoratie. Ze blazen nieuw leven in op een duurzame manier.

Muren van planten in binnenruimten

Je hebt misschien al eens een verticale tuin gezien aan de zijkant van een gebouw of in een buitenruimte. Het is belangrijk soorten te kiezen die goed gedijen in de schaduw, of zelfs te kiezen voor kunstplanten, die tegenwoordig worden ontwikkeld met materialen die sterk lijken op natuurlijke planten. Het ideaal is om gevarieerde planten te kiezen en daarmee de omgeving mooier en kleurrijker te maken.

Muurplanten in buitenruimten

In diverse buitenruimten komen muurplanten vaker voor. Ze kunnen worden gemaakt met natuurlijke of kunstmatige planten. Als je geen tijd hebt om te zorgen voor een natuurlijke groene ruimte, dan is een muur van kunstplanten perfect voor het decoreren van de omgeving, het verstrekken van veel schoonheid aan de plaats. Er zijn verschillende gespecialiseerde bedrijven die kunstplanten van uitstekende kwaliteit aanbieden. Op de website van Coolplant vind je talrijke modellen om een verbazingwekkende planten muur op te bouwen. Het is de moeite waard om te controleren.