Samen 1
Image default
Bedrijven

De regels voor het huren van een afvalcontainer

Je gaat verhuizen naar Rotterdam en je wilt je huis verbouwen dan wil je natuurlijk een container huren Rotterdam. Maar bij het huren van een afvalcontainer komen best wat regels kijken en dingen waar je rekening mee moet houden.

Natuurlijk moet je container goed weggebracht kunnen worden en daarom zijn er regels bij het beladen. Zo mogen je spullen maximaal 15 to 20 cm boven de rand uitsteken. En mag het afval geen uitstekende of schuivende delen bevat. Om er voor te zorgen dat de container niet te zwaar wordt mag je je afval niet machinaal aanstampen. Als je te hoog beladen worden er wel kosten in rekening gebracht.

Als je op een betaald parkeer of vergunninghouders gebied zit moet er voor zorgen dat je ook een vergunning hebt. Een vergunning is meestal niet nodig maar als je twijfelt kan je altijd het bedrijf een mail sturen.

 

Schade voorkomen

Een container huren Rotterdam is gehuurd en nu kan het klussen beginnen. Maar omdat zo’n container best groot is, is het handig om te weten hoe je schade voorkomt. Als de container geplaatst wordt kan hij nog wel eens slingeren. Zorg er daarom voor dat er genoeg ruimte is bij het plaatsen van een container. Zorg dat de container niet te dicht op een woning of ander bouwwerk staat. En zorg dat de container op en goed oppervlakte staat.

Er kan ook schade ontstaan door de grote portaalwagen die de container brengt. Maar deze schade kan je ook voorkomen. Ook moet je er weer voor zorgen dat er genoeg ruimte. Haal losse voorwerpen in de buurt en die in weg staan weg. En knip laaghangende takken weg.

En zorg er natuurlijk voor dat je buren ook geen schade oplopen. Daarom is het handig dat je alles van te voren alles met je buren bespreekt en waar ze rekening mee moeten houden.

 

Wat gebeurd er met het afval?

Als je schone puin hebt zoals badkamer tegels, bakstenen, losse brokstukken van een steen of dakpannen kan dit gerecycled worden. De schone puin wordt direct naar een recyclingbedrijf gebracht. Hier wordt en puin gebroken en gescheiden. Het recyclen is vooral handig voor de grondstoffen die je er nog uit kunt halen.

http://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-rotterdam/