Samen 1
Image default
Bedrijven

Een fitness hulpmiddelen voor vrouwen

De fitness wereld wordt vaak gedomineerd door mannen. Echter zijn er ook genoeg vrouwen die graag aan hub lichaam werken. Omdat deze wereld zo door mannen wordt gedomineerd zijn er vaak maar weinig hulpmiddelen beschikbaar voor vrouwen. Toch is het belangrijk dat er ook een beetje aan de vrouwen wordt gedacht. Er is namelijk een groot verschillen tussen de behoeftes van een mannenlichaam en dat van een vrouwenlichaam.

 

Een voedingsschema voor vrouwen

Als er een voedingsschema voor vrouwen moet worden gemaakt dan wordt er vaak een voedingsschema van mannen overgenomen, maar dan in kleinere porties. Echter is dit niet helemaal correct. Door het verschil in hormonen hebben mannen en vrouwen andere voedingsbehoeftes. Daarnaast is iedereen verschillend en moet er sowieso per persoon gekeken worden wat iemand nodig heeft om optimaal te presteren.

 

Voedingssupplementen voor vrouwen

Vrouwen hebben op het gebied van supplementen ook andere behoeftes dan mannen. Toch worden de meeste supplementen gebaseerd op het lichaam van de man. Vrouwen hebben bijvoorbeeld meer behoefte aan ijzer en vitamine B6. Mannen hebben daarentegen weer meer eiwit nodig. Gelukkig zijn de verschillen niet zo groot dat het schadelijk is om als vrouw te kiezen voor de standaard supplementen die op de markt zijn. Je moet er alleen rekening mee houden dat het kan zijn dat je wat belangrijke stoffen te kort komt. Vooral op momenten dat je een grote hormoonschommeling ervaart is het belangrijk goed op je voeding te letten. Denk bijvoorbeeld aan het moment van menstruatie of de overgang.

 

https://web-wings.nl/