Samen 1
Image default
Bedrijven

Een stapje voor op je rijbewijs

Als je gaat rijden kan dit vrij overweldigend zijn. Je kunt natuurlijk een natuurtalent zijn en in een mum van tijd slagen, maar voor de meeste mensen is dit een echte uitdaging. Deels zit dit hem erin dat je niet zomaar de weg op kunt om te oefenen. Dit kost je rijlessen die weer veel tijd en geld absorberen. Toch kun je een aantal dingen doen om wel voor te lopen op je rijbewijs.

Zo snel mogelijk je theorie halen

De afstreeplijst voor je rijbewijs is niet zo ingewikkeld, maar wel intensief. De taken die erop staan zijn rijlessen, je theorie halen, en je praktijk succesvol afronden. Om zeker te zijn dat je niet in de problemen komt met het inplannen van je praktijkexamen en jezelf iets meer gemoedsrust te geven, is het dus handig om van je lijstje af te strepen wat je kunt afstrepen. De theorie is het meest logische, dus plan dit zo snel mogelijk in.

2toDrive – Ervaring

2toDrive is een systeem dat bedacht is om je al vroeg in aanraking te laten komen met je rijbewijs. Je kunt wanneer je 16 en een half jaar bent al beginnen met rijlessen, en zo steeds vroeger met meer ervaring aan de slag. Vanaf 17 jaar mag je dan opgaan voor je praktijk, en als je hiervoor slaagt mag je onder begeleiding van iemand die al een rijbewijs heeft zelfstandig de weg op. Je moet dan dus wel altijd met 2 mensen in de auto zitten. Vandaag de benaming 2toDrive. Vanaf je 18e kun je ook in je eentje rijden.

Rijschool Kerkrade

Een goede rijschool is heel wat waard. Zo kun je bij rijschool Kerkrade alvast onderzoek gaan doen, maar ook de markt vol rijscholen gaan onderzoeken. Welke rijscholen krijgen goede reviews of mond-op-mond reclame? Er is genoeg om te onderzoeken als het aankomt op goede begeleiding. Het kan ook zijn dat rijschool Kerkrade niet in je buurt ligt, maar dat de begeleiding die je hier krijgt wel veel vertrouwder of professioneler aanvoelt. Dat is een goede reden om te zoeken naar een rijschool die net iets verder ligt. Hou er wel rekening mee dat de meeste rijscholen een maximum afstand van zo’n 30 tot 60 kilometer weg zullen accepteren, afhankelijk van de leerlingen die ze al hebben.

https://drivingcoach.nl/rijschool-kerkrade/