Samen 1
Image default
Bedrijven

Hoe verklein ik de kans op een verkeersongeluk

Misschien ken jij iemand die zich ooit heeft bevonden in een verkeersongeluk. Misschien heb jij zelf ooit te maken gehad met een verkeersongeval. Een nare, onvergetelijke ervaring die vele mensen gemeen hebben. Er vallen dagelijks immers twee verkeersdoden en ruim 58 ernstig gewonden in het verkeer. Een onacceptabel hoog aantal. 

Indien jij een engeltje op jouw schouder hebt en nog geen verkeersongeluk ervaren hebt, is het belangrijk dat jij dit zo houdt. Een verkeersongeval kan immers een hoop ellende met zich meebrengen. Maar hoe verklein je de kans op een verkeersongeval. Heb jij daar überhaupt invloed op? Jazeker! Wij delen vijf tips, waarmee jij de kans op een verkeersongeval behoorlijk kunt verkleinen.

Ga MONO

Wellicht heb jij de borden al eens langs de weg zien staan. Of was jij op die momenten te druk bezig met jouw telefoon? Enkel bellen kan het risico op een verkeersongeluk al verdubbelen. Een bericht lezen of zelfs typen vergroot de kans op een ongeluk met factor zes! Levensgevaarlijk, dus! Indien jij MONO rijdt, zul jij geen gebruik maken van jouw smartphone gedurende de rit. Op die manier zul jij het risico op een verkeersongeluk behoorlijk verkleinen, doordat jij voortdurend gefocust bent op de weg.

Digitale hulpmiddelen

Het gebruik van een smartphone is inmiddels erg aantrekkelijk. Personen krijgen voortdurend berichten binnen of meldingen van de applicaties op hun smartphone. De smartphonegebruikers hebben, na een melding, direct de neiging om hun telefoon in handen te nemen. Toch is dit absoluut af te raden op de weg. Maar hoe onderdruk je die drang? Met behulp van digitale hulpmiddelen kun jij afleiding door jouw smartphone voorkomen. Je kunt de telefoon op stil of vliegtuigmodus zetten, zodat de meldingen ongemerkt binnenkomen. 

Ga niet de weg op na een drankje

‘Eén drankje kan geen kwaad!’. Dit hoor ik regelmatig in de kroeg als de automobilist een biertje aangeboden krijgt. Tja, hoe langer jij jouw rijbewijs hebt, hoe meer percentage alcohol jij in jouw lichaam mag hebben gedurende de rit. Hoewel een bepaald percentage alcohol in jouw lichaam is toegestaan tijdens het rijden, is dit vooralsnog af te raden. Iedere druppel alcohol zal invloed hebben op jouw reactievermogen. Doordat jouw reactievermogen enorm belangrijk is in het verkeer, kan een laat reactievermogen grote gevolgen met zich meebrengen. Kies er daarom voor om dat ene biertje ook over te slaan. 

Stichting Isabelle

De achtjarige Isabelle is in 2021 geraakt door een auto. Zij heeft dit ongeluk helaas niet overleefd. Dankzij hulp en ondersteuning hebben de ouders van Isabelle de stichting Isabelle opgericht, waarbij zij onder meer de verkeersveiligheid willen verbeteren. Aan de hand van donaties en vrijwilligers proberen zij diverse doelen te behalen. Indien jij iets aan Stichting Isabelle doneren wilt, kan dit via hun website. 

 

 

https://stichtingisabelle.nl/