Samen 1
Image default
Bedrijven

Hoe ziet een BHV cursus incompany eruit?

Hoe de incompany eruit komt te zien, ligt aan welke cursus er gegeven wordt. Logischerwijs ziet een herhalingscursus er anders uit dan een basis cursus. Maar over het algemeen verschilt een incompany cursus niet heel veel van wanneer er een cursus wordt gevolgd bij een bedrijf op locatie.

Indeling incompany cursus

De indeling van een BHV training of een EHBO training blijft hetzelfde. De cursist krijgt nog steeds te maken met theorie, praktijk en een theorie-examen (indien van toepassing). Het is verplicht dat alle onderdelen van een BHV cursus worden behandeld zoals deze door het Nederlands Instituut voor bedrijfshulpverlening (NIBHV) staan beschreven. Er kunnen dus geen onderdelen overgeslagen worden. Wel kan de organisatie ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen een EHBO-cursus te volgen, hierin worden dan niet de onderdelen brand & ontruiming behandeld. Je moet er dn wel rekening mee houden dat je hiermee niet je BHV-certificaat haalt.

Oefeningen en advies op maat

Vaak vraagt de cursushouder en/of de aanbieder naar wat meer informatie over het bedrijf. Dan kan de cursushouder zijn of haar theorie en oefeningen afstellen op de risico’s die mogelijk op kunnen treden binnen de organisatie. Hierdoor kan het dus voorkomen dat het ene onderdeel wat uitgebreider wordt behandeld dan het andere. 

Examen incompany

Na een BHV examen vindt er altijd een examen plaats waarin de cursist moet bewijzen dat hij de kennis en vaardigheden voldoende beheerst. Deze examens worden vaak schriftelijk afgenomen en dus neemt de cursushouder de examens op de dag van het examen.

Professionele ontruimingsoefening

Een professionele ontruimingsoefening is verplicht voor iedere organisatie om jaarlijks uit te voeren of uit te laten voeren. Uiteraard volg je deze cursus altijd incompany, omdat het essentieel is om te weten hoe het er bij uw bedrijf aan toe moet gaan. Als je deze oefening uitbesteed aan een bedrijf, vraagt deze cursusaanbieder vooraf naar een RI&E of een bedrijfsnoodplan. Met behulp hiervan kan de cursushouder zo effectief mogelijk een ontruiming met uw personeel oefenen. Hierbij is de rol van de BHV’ers uiteraard het belangrijkst.

Gerelateerde artikelen

Kies de indicator voor uw vloerweegschaal

Uw beschadigde gevel opnieuw laten spuiten

5 leuke tips voor etalagemateriaal