Samen 1
Image default
Bedrijven

Je tuin verbouwen

Je gaat binnenkort je tuin verbouwen. Je bent misschien uitgekeken op je huidige tuin of het is gewoon nodig, omdat er heel veel onnodige dingen zoals onkruid in je tuin staat. Je bent alles aan het uitzoeken voor je nieuwe tuin. Hoe wil je je tuin gaan aanleggen? Misschien een leuk terras en gras, of misschien wil je je hele tuin wel met gras leggen en er twee terrassen in. Het kan allemaal. Je ziet het al helemaal voor je. Toch moet je ook bedenken hoe je de oude grond weg gaat doen. Misschien is het verstandig om dit tegelijkertijd uit te zoeken. Grond afvoeren kan namelijk best wel een klusje zijn. Je wil de grond waarschijnlijk niet zomaar in je auto gooien, want dan kun je daarna ook nog eens je auto gaan poetsen.

 

Grond afvoeren

Om grond af te kunnen voeren tijdens de verbouwing kun je ervoor kiezen om dit te doen met een aanhanger achter je auto. Je gooit alle grond in de aanhanger en gaat hiermee naar het stort. Afhankelijk van de grootte van je tuin moet je misschien vaker dan een keer grond afvoeren met je aanhanger en dus naar het stort rijden. Als dit het geval is dan is het misschien slimmer voor jou om een container te huren. Een container huren is gemakkelijk, want in principe heb je er zelf geen omkijken naar. De container wordt geleverd voor de deur en ook daar weer opgehaald als deze vol is.

 

Container

In de container mogen een aantal zaken afgevoerd worden. Zo mag er zand in, maar ook veen, aarde, klei, tuinaarde, graszoden en grasmatten. Let op, want er mogen ook een aantal zaken niet in de container. Zo mogen er geen boomstronken, wortels, grind, olie, hout en plastic in. Ook grond die vervuild is met PFOA mag er niet in.

https://afvalcontainersdrechtsteden.nl/grond-afvoeren/