Samen 1
Image default
Bedrijven

Lekker kiprecept met 5 minuten voorbereidingstijd!

Kip is zo ontzettend gezond en lekker. Bovendien is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, om klaar te maken. Ben jij geen keukenprins of keukenprinses, maar hou je wel van lekker eten met zo min mogelijk inspanning? Dan is dit waarschijnlijk het ideale recept voor jou. Bovendien is een oven het enige dat je nodig hebt. Klaar voor de start?

Wat heb je nodig?

Zoals gezegd heb je een oven nodig. Verder is een ovenschaal ook handig. Maar, met alleen aluminiumfolie kan het ook prima. Maakt het nog uit of je een gewone oven of een heteluchtoven hebt? Nee, eigenlijk niet. Meevaller alweer, toch?

Welke kip? Alle kip is mogelijk, vleugeltjes, pootjes een hele kip, kipfilet. Het is maar net waar je trek in hebt.

Verder heb je nog wel wat basiskruiden nodig, maar ook dat is niet veel:

  • Zwarte peper
  • Zout
  • Zoete sojasaus
  • Knoflook (hoeft niet)

De bereiding

Kijk nu op de verpakking van de kip, hoe lang en bij welke temperatuur het in de oven moet. Dat staat er bij vlees uit de supermarkt altijd wel op. Is het vlees van de slager? Dan kun je ook kijken op het internet wat de ideale temperatuur en tijd is. Heb je geen ovenschaal? Leg dan aluminiumfolie in de oven. Dan kan daar straks de kip op. Stel de oven nu in op de gewenste temperatuur.

Leg de kip op een bord of op de ovenschaal, als je die hebt. Marineer vervolgens de kip met het zout, de peper en de zoete sojasaus. Als extra kun je twee teentjes knoflook persen en dit ook over de kip verdelen.

Vervolgens doe je de kip op het aluminiumfolie of de ovenschaal met kip in de oven. Nu hoef je alleen maar de gewenste tijd in de stellen. En voilà, het eten is klaar als de timer afgaat.

Gezonde tapas

Heb je de smaak te pakken en wil je meer makkelijke en gezonde gerechtjes? Maak dan gezonde tapas. Dat is makkelijk en vaak ook snel klaar. Gezonde tapas inspiratie nodig? Lees dan de diverse recepten voor gezonde tapas.

https://24taste.nl/gezonde-tapashapjes/