Samen 1
Image default
Bedrijven

Leren zuinig omgaan met spullen

Misschien heb je het wel eens op een oud schoolrapport gezien van iemand ‘kan goed omgaan met spullen’. Het is een kwaliteit die niet iedereen meer beheerst. Sommige mensen hebben het nooit geleerd.  Zuinig omgaan met spullen ligt in het verlengde van nauwkeurig werken. Eigenlijk is het een onderdeel van nauwkeurig werken. Het goede nieuws is, dat je beter kunt worden in nauwkeurig werken. Het is een vaardigheid. Daarom hier wat tips, speciaal gericht op het zuinig omgaan met spullen.

Geef spullen een vaste plek in huis

Niets is zo vervelend dan bijvoorbeeld een paar schoenen kwijt te zijn, het opnieuw te kopen en vervolgens de schoenen weer terugvinden. Oké, misschien voor sommige mensen een slecht voorbeeld. Die zijn wellicht helemaal blij: twee paar schoenen. Hoe dan ook, als je niet zoveel geld hebt, kan het wel erg vervelend zijn. Het helpt dus om jouw spullen een vaste plek te geven.

Bewust zijn van jouw lichaam

Vaak stoten mensen iets om in de kamer, als ze er met hun hoofd niet bij zijn. Je kent ze wel, de wandelende chaoten. Misschien hoor jij daar ook wel bij. Het goede nieuws is, dat je ook kunt trainen om meer bewust aanwezig te zijn. Het meer in het nu zijn. Vergeet je het nog wel eens om in het nu te zijn? Dan kun je er een gewoonte van maken om jezelf meermaals de vraag te stellen: ‘ben ik in het nu’.

Heb je geen idee waar dit over gaat? Dan is het misschien tijd om eens op YouTube een filmpje te zien van spiritueel leider Eckhart Tolle. Hij kan het heel goed uitleggen.

Behandel jouw spullen met dankbaarheid en vilt onder de stoelen.

Wil jij dat het goed gaat met jouw spullen? Dan is het dus belangrijk dat je bewust dankbaar bent voor jouw spullen. Dat betekent niet alleen dat je in jezelf ervaart dat je dankbaar bent voor bijvoorbeeld dat heerlijke kopje thee. Het betekent ook dat je vilt onder de stoelen doet. Met vilt onder de stoelen ben je immers lief voor jouw vloer.