Samen 1
Image default
Bedrijven

Op deze dingen moet je letten wanneer je elektra aanlegt

Elektra is momenteel een heel groot gedeelte van het leven en gaat ook steeds groter worden, dit komt doordat er steeds meer gebruik gemaakt gaat worden van elektra. Op elektra zit ook een houdbaarheidsdatum, op de draden is dit zo’n 40 jaar. Hierna zijn de draden niet meer goed en moet de elektra vervangen worden. Hieronder kun je meer dingen lezen over het aanleggen van elektra. 

Elektra aanleggen na een verbouwing

Wanneer je gaat verbouwen is de kans groot dat de indeling van je huis ook veranderd. Het is daarom handig om de indeling van de elektra mee te nemen in de verbouwingsplannen, je kunt dit het beste doen door middel van een plattegrond. Op een plattegrond kun je namelijk op een makkelijke manier de nieuwe indeling bekijken en vervolgens bepalen waar je de elektra wilt hebben. 

Controleer de elektradraden

Wanneer je nieuwe elektra aan gaat leggen of de elektra gaat renoveren is het altijd belangrijk om goed naar de kabels te kijken, kabels die te oud zijn of beschadigd zijn moeten namelijk sowieso weg om gevaarlijke situaties te voorkomen. 

Werk alleen met kennis

Wanneer je elektra aan gaat leggen is het belangrijk dat je weet hoe je elektra aan moet leggen, er kunnen namelijk geen fouten gemaakt worden. Wanneer er fouten worden gemaakt tijdens het aanleggen van de elektra kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Het gevaarlijke is ook dat fouten niet gelijk opgemerkt hoeven te worden, de fouten komen vaak namelijk op een later moment boven water. Je ziet bijvoorbeeld vaak dat er kortsluiting ontstaat wanneer er fouten worden gemaakt tijdens het aanleggen van de elektra, het gevaarlijke is dat kortsluiting gepaard gaat met brand. Wanneer je denkt niet goed met elektra te kunnen werken kun je de werkzaamheden beter overlaten aan een elektricien, hierdoor weet je zeker dat je elektra goed is.