Samen 1
Image default
Bedrijven

Samen een huis, hoe regel je dat tijdens een scheiding?

Wanneer twee mensen van elkaar gaan scheiden, moet er vaak een hoop gebeuren. We hebben het dan over het emotionele aspect waarbij beide personen vaak veel moeten verwerken op dat gebied, maar natuurlijk ook over het fysieke en administratieve aspect. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de personen een huis met elkaar hebben. Het is niet gebruikelijk dat beide personen een nieuw leven gaan opbouwen in dit huis. Het huis zal dan dus voor een van de partners zijn of moet verkocht worden. Al dit soort zaken is lastig op dat moment te beslissen in zo’n emotionele periode en daarom is het dus een goed idee om een mediator in te schakelen voor de hulp bij het scheiden koophuis.

Scheiden koophuis met hulp van een mediator

Met scheiden koophuis is natuurlijk niet direct alles klaar. Er is zoveel meer wat er speelt bij een scheiding. Je wilt het liefst scheiden zonder advocaat en een mediator kan een ideale manier zijn om dit voor elkaar te krijgen. De mediator gaat namelijk met zowel jou als met je ex-partner in gesprek. Tijdens dit gesprek gaat de mediator oriënteren wat er nou precies aan de hand is en hoe beide personen zich voelen bij de scheiding en over de scheiding. Tijdens dit gesprek krijgen de beide personen uitgebreid de tijd om alles te vertellen. Dit is niet alleen een manier van de mediator om er achter te komen welk probleem er wellicht speelt, maar ook om beide personen hun verhaal te laten doen. Vervolgens zal de mediator ook met beide personen tegelijk in gesprek gaan. Op die manier kunnen beide partijen hun verhaal doen voor de andere partij met een neutrale partij er tussen om het gesprek goed te laten verlopen. Beide partijen kunnen op die manier allemaal hun verhaal doen en zich gehoord voelen.

Waarom kiezen voor scheiden zonder advocaat?

Scheiden zonder advocaat door middel van een mediator is vaak een fijnere manier van scheiden omdat beide partijen hierdoor goed uit elkaar kunnen gaan. Dat betekent dus niet alleen dat dit goed is voor het contact verder, maar ook voor het afhandelen van de rest van de scheiding. Denk hierbij ook aan het contact wat beide partners met elkaar willen houden omwille van de kinderen die eventueel in het spel zijn. Het is dan nog belangrijker om goed met elkaar te kunnen spreken en met elkaar in gesprek te blijven zo kan je een goede scheiding regelen. Ook scheelt dit een hoop spanningen. Scheiden met een advocaat betekent vaak ook een rechtszaak en dit brengt een hoop spanning met zich mee. Deze spanning zal zich uiten naar de rest van de omgeving en dat wil je liever voorkomen. De mediator werkt als een tussenpersoon voor beide partners en zorgt er dus voor dat de scheiding zonder advocaat veel soepeler verloopt en zorgt ervoor dat het niet uitmondt tot een vechtscheiding. Mochten er problemen zijn met de scheiding en wil je dit zo netjes en soepel mogelijk laten verlopen? Neem contact op met de mediator.