Samen 1
Image default
Bedrijven

Spullen kapot door een blikseminslag, hoe zit het met de verzekering?

Zijn je spullen als het ware vernietigd door een blikseminslag en ben je radeloos? Dat uw woning is getroffen door een blikseminslag is zeer vervelend en gevaarlijk. Meestal zijn de huizen tegenwoordig wel allemaal voorzien van beveiliging tegen blikseminslagen, denk maar aan bliksem geleiders aan je woning. Is dit niet het geval? Schakel dan een elektricien in zodat jouw woning beschermd is tegen schade van bliksem. 

Spijtig genoeg kan het toch kan het weleens voorkomen dat dit een woning overkomt. Is er veel apparatuur beschadigd? Dan wordt er aangeraden om contact op te nemen met je verzekeraar. Schade aan elektronische apparaten kun je namelijk in veel gevallen claimen op de inboedelverzekering. Je moet wel rekening houden met een aantal zaken. 

Check de polisvoorwaarden

Waar zorgt bliksemschade voor? Bliksemschade kan brand veroorzaken, het kan muren doorscheuren en het kan zorgen voor overspanning- en inductieschade. De schade kan flink oplopen. Jammer genoeg vergoed niet elke verzekeraar als gevolg van inductie. Je kan gemakkelijk in de polisvoorwaarden vinden wat jouw verzekeraar wat wel en niet vergoed bij een blikseminslag. 

Schakel een elektricien in

Schakel een elektricien in, zodat ze op een vakkundige wijze met een professioneel oog uw woning kan bekijken. Een controle check is altijd goed en eigenlijk ook essentieel, vooral na een blikseminslag. Bij een blikseminslag is de kans op schade aan je woning zeer groot, dit kan dan geclaimd worden op de opstalverzekering. 

Je woning is getroffen door een blikseminslag. Het is dan belangrijk om te weten wat je kan doen om de schade zoveel mogelijk kunnen beperken. Schakel een brandweer in als de situatie ernstig is of als het niet vertrouwd aanvoelt. Als je apparaten beschadigd zijn, is het van belang dat je deze niet weggooit. Zodat deze apparaten vergoed kunnen worden door de verzekering. Het is belangrijk dat je de schade kunt tonen aan de verzekering.