Samen 1
Image default
Bedrijven

Tips om met wanddecoratie meer sfeer in je huis te krijgen

Je woning. Een plek waar je graag na een lange werkdag wil neerploffen op de bank, om vervolgens te kunnen ontspannen. Iedereen heeft een andere smaak, waardoor ook iedere woning een andere inrichting heeft. Dit brengt automatisch ook andere sferen met zich mee. Naast de inrichting qua meubilair, zijn ook de vloer en wanden belangrijk. Kies je bijvoorbeeld voor een wit geschilderde muur, of voor een lichte grijstint met daarop een houten wanddecoratie? Wanddecoratie is een extra element, waardoor jouw huis een gezellige en persoonlijke uitstraling krijgt. Hoe wanddecoratie kan zorgen voor meer sfeer in je huis, lees je in dit artikel.

Originaliteit en creativiteit

Wie zegt dat wanddecoratie standaard moet zijn? Juist een hele persoonlijk en originele sfeer, zorgt ervoor dat jij je écht thuis voelt in je woning. Denk aan het laten afdrukken van het gezin of van de huisdieren, om deze vervolgens aan je muur te hangen. Je kunt hierbij gaan voor een schilderij of blikken decoratie, maar ook voor een houtachtige look. Denk bijvoorbeeld aan het laten afdrukken van je foto op een houten wanddecoratie, zoals een plank. Ook kun je kiezen voor een groot object aan de muur, zoals bijvoorbeeld een grote landkaart met daarop markeringen die aangeven waar je bent geweest. Ben je muzikant en speel je toevallig een instrument dat je aan de muur kan hangen, zoals een gitaar of trompet? Doe dit dan, zo maak je je huis heel persoonlijk en daarbij is het ook nog eens origineel!

Bekleden van de muur

Een andere manier om sfeer te creëren in je huis is door de wand door middel van bijvoorbeeld behang te bekleden. Kies bijvoorbeeld voor een antraciet geverfde muur met daarop een houten wanddecoratie, in de vorm van houten plaat op je muur. Iets gewaagder, maar ook prints op de muur zijn tegenwoordig een echte woontrend.

https://wandpanelenhout.nl/houten-wanddecoratie/