Samen 1
Image default
Bedrijven

Tips om snel je heftruck certificaat te halen

Wij begrijpen dat jij je heftruck certificaat wilt halen. Het is namelijk een uitdagende baan met verantwoordelijkheid in een dynamische omgeving. Je hebt bovendien geen ingewikkelde en lange opleiding nodig om je heftruck certificaat te halen. Toch kan je niet zomaar een heftruckchauffeur worden. In dit artikel geven we je een aantal handige tips voor het halen van je heftruck certificaat.

E-studie of cursus

Om je heftruck certificaat te behalen dien je alleen te slagen voor een eendaagse cursus. Deze cursus kan je volgen bij ARBO centrum. Dan leer je van een van de ervaren docenten alles wat je moet weten en kunnen (theorie en praktijk) om veilig een heftruck te kunnen besturen. Na deze cursus kun je direct examen doen.

Als jij je heftruck certificaat al hebt gehaald zal je toekomstige werkgever je sneller aannemen en kan je sneller aan de slag. De werknemer hoeft namelijk geen energie meer te steken in het zorgen dat jij de juiste certificaten hebt.

Als je geen zin hebt om een cursus te volgen is zelfstudie ook een optie. Dan kan je met een boek of e-cursus leren voor je examen. Dé tip om snel je heftruck certificaat te halen is, neem het serieus. Het examen is namelijk prima te doen als je het maar serieus neemt!

Vanaf je 16e jaar al mogelijk

Het is al mogelijk om je heftruckcertificaat te halen vanaf je 16e. Vanaf deze leeftijd maf je onder begeleiding van een meerderjarige collega met een certificaat een heftruck besturen. Mits je natuurlijk wel zelf je certificaat hebt behaald. Dus als je bijna 16 jaar bent je graag een heftruckchauffeur wilt worden kan jij je alvast inschrijven voor de cursus.

Als je al een baan hebt en je wilt ontwikkelen tot heftruckchauffeur kan je dit bespreken met je werkgever. Op deze manier kan je ook heftruckchauffeur worden.