Samen 1
Image default
Bedrijven

Uw tuinhuis opknappen

In Nederland zijn veel tuinhuizen of schuren gebouwd van hout. Dit ziet er natuurlijk super mooi uit, maar hout kan kwetsbaar zijn en moet vaak om de tien jaar toch opgeknapt worden. Wanneer u besluit een tuinhuis of schuur op te knappen zijn er verschillende dingen waar u rekening mee moet houden. Wilt u zo snel mogelijk uw tuinhuis een volledige make-over geven? Lees dan de onderstaande tips.

Zelf doen?

Veel mensen denken dat het opknappen van een tuinhuis best makkelijk en snel kan gebeuren, toch is het vaak alleen slim om het zelf te doen wanneer u echt ervaring heeft met het verbouwen van huizen. U wilt het natuurlijk goed gedaan hebben, dus u moet echt iemand inhuren die hier veel verstand van heeft.

Bedrijf

U kunt dus altijd een bedrijf inhuren die er voor zorgt dat uw tuinhuis er weer geweldig uit komt te zien. Dit is natuurlijk wat duurder dan het zelf doen, maar dan kunt u er wel zeker van zijn dat u een geweldig resultaat opgeleverd krijgt. Spreek met het bedrijf af wat uw verwachtingen zijn en spreek ook een duidelijk kostenplaatje af van te voren. Zo komt u ook niet voor verassingen te staan. Wees wel erg realistisch met uw budget.

Afval

Van het verbouwen van uw tuinhuis gaat waarschijnlijk veel afval afkomen. U kunt dus het beste een houtafval container huren voor de tijd dat u aan het verbouwen bent. Een houtafval container huren is niet erg duur en u kunt hier vaak veel in kwijt. Een bedrijf zal zelf komen om dit te plaatsen en zal ook terugkomen om dit op dezelfde afgesproken tijd te legen. Zorg wel dat uw houtafval container groot genoeg is voor het hout dat past. Wanneer er toch meer hout in zit dan mogelijk is zult u extra kosten moeten betalen.