Samen 1
Image default
Bedrijven

Voor wie is work instruction software geschikt?

Work instruction software is geschikt voor bedrijven die op zoek zijn naar gebruiksvriendelijke digitale werkinstructies. Zo zijn er bijvoorbeeld onderhoudsbedrijven die op zoek zijn naar werkinstructies voor de buitendienst of heeft een bedrijf handleidingen voor consumentenproducten nodig. Met de software staat alle benodigde informatie op één digitale plek, zodat het altijd makkelijk toegankelijk is voor iedereen binnen het bedrijf.

Wat houdt work instruction software in?

Work instruction software is een digitaal platform waar kwalitatieve werkinstructies op staan. Deze instructies zijn veelal gevisualiseerd en gestandaardiseerd zodat het voor iedereen duidelijk en begrijpelijk is. De informatie is altijd snel toegankelijk omdat het ook geopend kan worden door bijvoorbeeld mobiele apparaten. In de software kunnen ook de belangrijkste taken en werkzaamheden worden benoemd, zodat iedereen binnen het bedrijf hiervan op de hoogte is.

Voordelen

Doordat er snel aan de benodigde informatie gekomen kan worden en iedere medewerker de software kan inzien, wordt er een veiligere werkplek gecreëerd. Iedereen kan in de software van tevoren zien wat de instructies zijn en hoe er in bepaalde situaties gehandeld moet worden. Zo is door werkinstructiesoftware bijvoorbeeld iedereen in een bedrijf op de hoogte van de gevaarlijke stoffen waarmee wordt gewerkt. In geval van calamiteit weet iedereen wat hem of haar te doen staat. Daarnaast wordt er veel efficiënter gewerkt, omdat alle informatie op één plek staat. Dit voorkomt onnodig lang zoeken naar handleidingen of andere instructies.

https://ezfactory.nl/en/work-instruction-software/