Samen 1
Image default
Bedrijven

Wat doet een makelaar in Heerlen nou precies?

Een makelaar is de beste ondersteuning als jij een huis wilt kopen of verkopen. Maar waarmee ondersteunt een makelaar je nu precies? Hieronder vind je enige verduidelijking over het makelaarsberoep.

Het werk van een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar houdt zich bezig met, zoals de naam al zegt, de aankoop van een huis of appartement. Omdat de aankoop van een nieuw huis een erg grote stap is voor veel mensen, is het belangrijk dat je hierbij goed wordt geholpen. De dingen waarmee je wordt geholpen zijn het kijken naar de waarde van een huis, het bedenken van een goede aankoopstrategie en het onderhandelen met de verkopende partij. Als laatste zal de makelaar in Heerlen ook een inspectie uitvoeren, waardoor je zeker bent van de kwaliteit van de woning die je wilt kopen.

Het werk van een verkoopmakelaar

Aan de andere kant heb je de verkoopmakelaar. Deze helpt je op het moment dat jij je woning wilt verkopen. Een makelaar in Heerlen kan je helpen aan een netwerk van potentiële kopers, waardoor je huis snel kan worden verkocht. Daarnaast helpt een verkoopmakelaar je ook met het promoten van je woning door middel van fotoreportages en plattegronden en met het organiseren van bezichtigingen voor kopers. Bij een bezichtiging zal de makelaar de kopers door het huis rondleiden. Als er kopers zijn gevonden, zal de makelaar samen met jou en de koper een koopcontract opstellen. Wanneer alles klaar is en het huis eenmaal verkocht is, dan regelt de makelaar de sleuteloverdracht.

https://www.ferhaasmakelaardij.nl/