Samen 1
Image default
Bedrijven

Welke sport kies jij?

Het is natuurlijk leuk om te sporten. Alleen soms weet je niet welke sport bij jou en jouw leven past. Veel mensen stoppen met sporten zodra ze van de middelbare school af gaan. Dat is jammer, want sporten geeft plezier en draagt vaak bij aan de gezondheid. Wat de reden ook is dat je niet sport: wil jij (weer) gaan sporten? Dan kun je hier wat tips lezen over hoe je de sport kiest die bij jou past.

Kijk eerst naar wat je leuk vindt

Bij het oppakken van een sport, is het fijn dat je er plezier in hebt. Dan houd je het ook vol. Het is meestal het makkelijkste, als je een sport beoefent die genoeg elementen bevat die jij leuk vindt. Zo kun je naar een aantal dingen kijken:

  • Duursport of krachttraining?
  • Teamsport, met z’n tweeën sporten of alleen sporten?
  • Buiten sporten of binnen sporten?
  • Veilige sporten of spannende sporten? Kies je voor bijvoorbeeld voor snel baantjes zwemmen of voor (echte) berg beklimmen?
  • Water, lucht of aarde. Lijkt bijvoorbeeld waterpolo jou wel wat of liever voetbal of deltavliegen?

Als je ziet welke elementen jou aanspreken, kan het wat makkelijker zijn om een keuze te maken uit alle sporten die er zijn.

Wat is praktisch

Los van wat jij leuk vindt, zijn er natuurlijk ook wat praktische zaken. Zo moet je kijken naar wat een sport kost, waar je gelegenheid hebt om de sport te beoefenen en het is handig om te bekijken hoe vaak het jou gaat lukken om de sport te beoefenen? Wat is haalbaar en hoeveel uur wil je er ongeveer aan besteden? Past dit ook met jouw werk of studie?

Vrouwenvoetbal Limburg, doe wat jij leuk vindt!

Het vrouwenvoetbal Limburg is in opmars. Daar heeft natuurlijk de overwinning van 6 augustus 2017 een belangrijke rol in gespeeld. Het Nederlands voetbalteam won toen het EK vrouwenvoetbal. Dit maakte het vrouwenvoetbal in Nederland een stuk populairder.

Maar, het punt wat hiermee te maken valt is, dat je niet moet wachten als meisje of vrouw zijnde om een sport te beoefenen tot het normaal wordt gevonden. Vind je voetbal leuk en wil je spelen dan ben je natuurlijk, met de juiste inzet, welkom bij vrouwenvoetbal Limburg.

Wil jij in plaats van vrouwenvoetbal Limburg liever aan motorcross doen? Laat je ook dan vooral niet tegenhouden.

https://rapid54.nl/