Samen 1
Image default
Bedrijven

Welke spullen zijn onmisbaar bij een goede scheerbeurt?

Wanneer je graag wilt scheren zijn er een aantal spullen die je nodig hebt. Welke spullen dat zijn is afhankelijk van de manier waarop je wilt scheren. Hieronder bespreken wij een aantal van de meest gebruikte spullen bij het scheren.

 

Scheermes of scheerapparaat

Dit is misschien wel het belangrijkste gereedschap bij het scheren: het scheermes of het scheerapparaat. Vind je het fijn om water te gebruiken of bijvoorbeeld om je onder de douche te scheren? Ga dan voor een scheermesje. Er zijn verschillende soorten scheermesjes. Zo zijn er de goedkope wegwerpmesjes, die je het beste maar één keer kunt gebruiken. Vind je dit zonde van het geld of niet zo duurzaam? Dan zijn er ook mesjes op de markt die ontwikkeld zijn voor meerdere scheerbeurten.

Niet zo’n fan van losse scheermesjes? Ga dan voor een elektrisch scheerapparaat. Scheerapparaten zijn iets makkelijker in gebruik en zijn goed voor mensen met een gevoelige huid. Let wel op, wil je echt een gladde huid? Dan is er een kans dat dit met een scheerapparaat minder goed lukt. Scheermesjes scheren over het algemeen dichter op de huid. Een scheerapparaat van hogere kwaliteit kan vaak wel een beter resultaat bieden.

 

Scheerzeep of scheergel en een scheerkwast

Gebruik je een scheermesje? Vergeet dan vooral ook niet om scheerzeep of scheergel te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je huid glad wordt, zodat het mes beter over de huid glijdt. Op deze manier voorkom je irritaties en blijft scheren comfortabel. Om de scheerzeep of scheergel goed over de huid te verdelen kun je gebruik maken van een scheerkwast.

 

Droog af met een handdoek en gebruik aftershave

Droog na het scheren je huid voorzichtig af met een handdoek. Probeer niet te ruw te wrijven, omdat dit de huid kan irriteren. Gebruik daarna een goede aftershave. Een aftershave is een balsem of lotion die ervoor zorgt dat je huid na het scheren gekalmeerd en verzorgd wordt. Zo kan je weer glad en stralend de dag door!