Samen 1
Image default
Bedrijven

Zo verbeter je echt de sfeer op het werk

Het is jammer dat er zoveel mensen met tegenzin naar het werk gaan. In veel gevallen is het ook onnodig. Er zijn zowel voor werknemers als werkgevers, genoeg actiepunten te bedenken om de sfeer instant te verbeteren. Wil jij weten hoe? Lees dan verder.

Bedrijfsverlichting

Het is eigenlijk te simpel voor woorden, maar het werkt wel degelijk. Als je goede bedrijfsverlichting koopt, gaat de productiviteit vaak omhoog. Dat is niet voor niets. Mensen voelen zich nu eenmaal prettiger bij fijn licht. Probeer ook maar eens precies werk te doen, als de omgeving vrij donker is. Daarentegen is bouwlamplicht, in een kantine dan weer echt van negatieve invloed. Hier heb je iets zachter en vriendelijker licht nodig. Zorg dus ook daar voor geschikte bedrijfsverlichting.

Jij bent de sfeer

Bedrijfsverlichting is eigenlijk nog een klein iets. Vergeet niet dat je zelf niet kunt veranderen wat er om jou heen aan de hand is en wat anderen doen. Het heeft dus ook geen zin, om je hier druk over te maken. Waar je wel invloed op hebt? Dat is, hoe jij daar mee omgaat. Jouw reactie is altijd jouw keuze. Dit geldt zowel voor medewerkers als voor werkgevers.

Hoe kun je positief bijdragen aan de sfeer? Kies ervoor om zelf altijd vriendelijk en oprecht te blijven. Niets is meer inspirerend dan iemand die het goede voorbeeld geeft. Gaat het echt niet? Dan is het misschien tijd om ander werk te zoeken.

Maak het gezellig

Niets zo deprimerend als een deprimerende ruimte. Er kan van alles zijn, wat voor jou de sfeer gezellig maakt. Voor de één is het leuk om snoepjes mee te nemen, een ander organiseert een teamuitje, weer een ander haalt leuke gekkigheid uit op het werk. Gekkigheid is niet, zoals sommige denken, slecht voor de productiviteit. Het kan, wel in de juiste dosering, juist de productiviteit vergroten.

Wees betrokken

Zorg ervoor dat je een beetje op de hoogte bent van elkaar, op een eerlijke betrokken manier. De meeste mensen nemen ’thuis mee’ op het werk. Hoezeer mensen dit ook willen verbloemen. Door er te zijn voor je collega’s en medewerkers, geef je mensen de ruimte om zichzelf te zijn. Uiteindelijk komt dit het werk ook weer ten goede.

https://firefly.online/bedrijfsverlichting/