Samen 1
Image default
Bedrijven

Zonnepanelen voor op je dak

Je gaat binnenkort zonnepanelen kopen voor op je dak. Je wil graag zuiniger doen, want energie is nu eenmaal duur. Zonnepanelen kunnen dan een oplossing bieden. Bovendien kan de waarde van je woning worden verhoogd als je zonnepanelen op je dak hebt liggen. Hoe beter het energielabel van je huis is, hoe hoger de waarde van de woning is. Bovendien zijn zonnepanelen leggen een slimme investering. Ze geven namelijk een goed rendement en leveren nog jaren gratis zonnestroom aan je. Dit zijn dus allemaal redenen om zonnepanelen voor op je dak te overwegen.

 

Soorten

Je hebt ook nog verschillende soorten panelen. Zo heb je de monokristal, de polykristal, de glas-in-glas en de amorfe panelen. Kies het type paneel dat bij jou past. Elk paneel heeft zijn eigen unieke eigenschappen en zijn voor- en nadelen. Bij de monokristal is het voordeel dat die het hoogste rendement heeft en dat die geschikt is voor beperkte oppervlaktes. Bij de polykristal is het voordeel dat die de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft. Deze is geschikt voor grotere oppervlaktes. De amorfe panelen zijn flexibel aan te brengen en ook op de kromme oppervlakten. Tot slot zijn de glas-in-glas panelen erg brandveilig en hebben ze een lange levensduur.

 

Kosten

Als je zonnepanelen op je dak wil leggen dan is het wel een flinke investering in een keer. Je wil natuurlijk niet te veel geld uitgeven, maar je moet wel een inschatting hebben van je budget. Over het algemeen zijn er een beetje de standaard richtlijnen over de kosten van zonnepanelen. We hebben er hier twee voor je uitgelicht. Als je alleen bent dan heb je 8 panelen nodig en die kosten tussen de €3300 en €4000 euro. Je bespaart daar €400 euro op een heel jaar mee. Als je met vieren bent dan heb je 18 panelen nodig en die kosten tussen de €6200 en €7800 euro. Je bespaart daar €900 euro op een heel jaar mee.

 

Opbrengst

De zonnepanelen brengen uiteindelijk dus ook kosten op die je je bespaart. Een van de belangrijkste factoren van de opbrengst is het feit waar de zonnepanelen daadwerkelijk werkzaam zijn. Dit kan per maand verschillen. De ene maand kan je maar 3% winst behalen, terwijl je de volgende maand misschien wel op 12% zit. Hou er dus rekening mee dat dit per maand kan verschillen.

https://vergelijksolar.nl/zonnepanelen/