Samen 1
Business / Business Services

Het voordeel van een collectieve zorgverzekering

Zorgverzekeraars zijn volop aan het stunten met de premies voor dit jaar. De premies zijn bekend dus er kan vanaf heden overgestapt worden van zorgverzekering. Bekijk onderstaand de meest actuele kortingen op zorgverzekeringen of bekijk voor welke collectieve korting jij in aanmerking komt. Direct vergelijken? Dat kan via verschillende vergelijkers. Hier vind je polissen van alle grote verzekeraars als Zilveren Kruis, Promovendum en FBTO.

Wat is zo’n collectieve polis?
Een collectieve korting op je zorgverzekering is niets meer dan een groepskorting, welke geldt voor bedrijven, hogescholen en universiteiten. Met een collectieve korting kun je zo 10-15% besparen op de premie van je zorgverzekering. Selecteer jouw instelling en vind de zorgverzekeraar met collectieve korting!

Je kunt flink op je zorgverzekering besparen door gebruik te maken van een groepskorting, oftewel een collectieve korting. Veel partijen bieden deze kortingen aan, zowel in gesloten collectieven als open collectieven. De kortingen verschillen nogal dus het is interessant om uit te zoeken van welke collectieven je gebruik kunt maken! We onderscheiden gesloten en open collectieven. Beide worden hieronder verder toegelicht.

Gesloten collectieven
Veel werkgevers en verenigingen hebben speciale afspraken gemaakt met een bepaalde zorgverzekeraar over een collectieve korting. Wanneer een werknemer of lid van de vereniging zich bij deze zorgverzekeraar verzekert geldt vaak een korting van 10%. Dit zijn zogenaamde gesloten collectieven omdat alleen leden of werknemers hier gebruik van kunnen maken.

Open collectieven
Er zijn ook open collectieven waar in principe elke Nederlander (boven de 18) zich bij kan aansluiten. Deze collectieven zijn bijvoorbeeld de United Consumers korting op VGZ, of een korting op de Agis zorgverzekering wanneer u winkelt bij de Albert Heijn. Deze open collectieven nemen steeds vreemdere  en meer creatieve vormen aan.

Bereken jouw premie op zorgverzekeringcentrum.nl

Wil jij weten hoe jij dit jaar kunt besparen op de zorgverzekering? Maak gebruik van de vergelijker van zorgverzekeringcentrum.nl. Hier vind je de actuele polissen van alle bekende verzekeraars in Nederland. Voer je gegevens in, geef aan wat je wensen zijn voor het komende jaar, en vergelijk heel eenvoudig & snel de premies. Overstappen op de goedkoopste zorgverzekeraar gaat zo extra gemakkelijk. Het afsluiten van de polis doe je gewoon rechtstreeks op de website van de verzekeraar.

https://www.zorgverzekeringcentrum.nl/