Samen 1
Business / Business Services

iPhone 7: Nieuw of refurbished?

iPhones zijn gewilde smartphones, maar ze zijn flink aan de prijs. Daarnaast volgen de modellen elkaar in rap tempo op. Maar is het nou wel zo nodig om altijd maar het allernieuwste exemplaar te hebben? Apple ondersteunt de software en hardware van al hun producten jarenlang. Met een wat ouder model kun je echt nog prima uit de voeten de komende tijd. Een nog altijd zeer populaire versie is de iPhone 7. Die kun je in verschillende kleuren en met verschillende geheugengroottes krijgen. Maar nog steeds niet zo goedkoop; ruim € 550,- voor een los toestel met de kleinste geheugenruimte ben je zo kwijt. En met een abonnement betaal je nog meer. Er is nog een andere mogelijkheid, waar we in dit artikel wat dieper op ingaan. iPhone 7: Nieuw of refurbished?

 

Het toestel

Maar eerst even wat informatie over het toestel. De iPhone 7 is beschikbaar in vijf kleuren en een stuk sneller dan voorganger nummer 6(S) door een betere processor, bijna twee keer zo snel zelfs. Het toestel is de eerste volledig waterdichte iPhone; superhandig dus, nooit meer stress mocht hij eens uit je broekzak in de toiletpot vallen. Stof krijgt daardoor ook geen kans om de binnenkant van je maatje te vervuilen. De camera is verbeterd, onder andere met optische stabilisatie, betere flits en 50% meer lichtopname. De voorcamera voor selfies heeft nu 7 megapixels.  Je krijgt er geen traditionele oordopjes meer bij maar zogenoemde Airpods, met een adapter erbij zodat je toch oordopjes met mini-jack kunt aansluiten als je dat wil. Tot slot is de navigatie iets aangepast met een nieuwe home-knop die bij aanraking reageert met een lichte trilling (haptische feedback) en ontgrendelt zeer snel.

 

Opgeknapt

Refurbished betekent zoiets als opgeknapt of gereviseerd. Het is dus niet zomaar een tweedehands toestel, maar een gebruikte iPhone 7 die helemaal is gecontroleerd, opgeschoond en geüpdatet qua software, en die voorzien is van nieuwe onderdelen waar nodig. Aan de buitenkant kan er wat gebruiksschade zijn, maar van binnen werkt alles prima. Vaak gaat wel de batterij wat minder lang mee, zoals gebruikelijk bij een smartphone die al langer in gebruik is. De prijzen verschillen nogal, afhankelijk van het exacte model en de geheugengrootte, de kleur en de algehele kwaliteit van de opgeknapte iPhone. Soms missen de originele Airpods, maar dat is geen probleem met gebruik van de mini-jackadapter. Bij aankoop van een refurbished toestel staat net als bij een nieuw toestel vermeld wat wordt meegeleverd. De kwaliteit wordt meestal aangegeven met de kwalificaties als “zo goed als nieuw”, “goed” of “zichtbaar gebruikt”. Het mooie is dat je net als bij een nieuwe iPhone garantie krijgt van minimaal één jaar. Je kunt online heel goed prijs en kwaliteit vergelijken en vaak wordt er binnen een dag geleverd. Prijzen voor een refurbished iPhone 7 beginnen bij ongeveer € 300,-. Voor dat geld heb je een prima product met dezelfde garanties als een nieuw toestel.

 

https://mobico.nl/producten/iphone/refurbished-iphone-7/