Samen 1
Business / Business Services

Planten advies en inspiratie

Planten advies op maat

Fleurige planten in de woonkamer, in de tuin, op kantoor of rond uw terras maken het verschil als het aankomt op sfeer. De inrichting van een kamer of kantoor met mooie planten is een activiteit die veel energie en plezier kan opleveren. Maar voordat je aan een plantenproject begint, is het natuurlijk slim om voldoende planten advies op te doen. Je wilt namelijk dat jouw plantenkeuze goed is en voorkomen dat je fouten maakt qua onderhoud waardoor de planten verleppen of doodgaan. Tegenwoordig is er via plantenwebsites heel eenvoudig planten advies verkrijgbaar. Op het internet zijn tal van ervaren en professionele plantenhandels en bloemenverkopers actief waar je terecht kunt voor goede achtergrondinformatie over planten en hoe je daarmee om moet gaan.

Plantenman.nl: nuttige tips en planten advies voor elk interieur

Een informatieve en overzichtelijke website waar je plantenadvies kunt vinden over het gebruik en het onderhoud van planten, is de Plantenman.nl. Deze plantengroothandel is een familiebedrijf dat al sinds de vroege jaren 1980 actief is in de plantensector. Op Plantenman.nl vind je nuttig planten advies en vrijblijvende informatie waarmee je echt jouw voordeel kunt doen. Zoek je bijvoorbeeld informatie over interieurbeplanting, dan is het slim om je via Plantenman te oriënteren op de vele mogelijkheden die er zijn. Zo kun je interieurplanten in de vensterbank zetten, op tafel of op de grond, maar ook ophangen of benutten als natuurlijke afscheiding in de woonkamer of in een kantoorruimte. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt welk doel de beplanting moet dienen en hoe deze geplaatst moet worden, kun je een selectie maken uit planten die aan jouw eisen voldoen. Bij Plantenman.nl kun je zelfs vrijblijvend met een adviseur praten, die samen met jou een zogeheten beplantingsplan ontwerpt. Een plantenplan is specifiek plantenadvies dat toegespitst is op jouw individuele situatie en/of op de mogelijkheden die er zijn in de kantoorruimte in jouw bedrijf. Samen met jou brengt onze adviseur alle relevante aspecten in kaart die van invloed kunnen zijn op de planten die je wilt aankopen. Denk hierbij aan omgevingsfactoren als de hoeveelheid licht of schaduw, de luchtvochtigheid van de ruimte en de mate van ventilatie of tocht.

Advies over zijde bloemen en groene plantenwanden

Ook voor advies over zijde bloemen – dit zijn bloemstukken voor specifieke ruimten en gelegenheden – kunt u zich door een adviseur van Plantenman laten informeren. Verder is er de mogelijkheid om advies in te winnen over zogenoemde groene plantenwanden. Dit soort decoratieve wanden geeft ruimtes een heerlijke groen, frisse en ontspannen uitstraling. Groene plantenwanden hebben als voordeel dat ze de luchtkwaliteit in ruimtes sterk verbeteren. Dit komt doordat ze veel CO2 opnemen en omgekeerd verse lucht vrijgeven. Neem nu een kijkje op de site van Plantenman om alle gratis adviseringsmogelijkheden te bekijken. Een goede voorbereiding is namelijk al het halve werk!