Samen 1
Business / Business Services

Repricer software

Repricing software om verkoopprijzen op internet te bepalen

De repricing software van Vleks is een belangrijk hulpmiddel bij het verkopen van producten op webshops zoals Bol.com of Amazon.com. De software doorloopt de verkoopprijzen van concurrenten in de webshop en bepaalt daarna de verkoopprijs van het eigen product. Bij het bepalen van de prijs wordt ook rekening gehouden met diverse parameters zoals bijvoorbeeld de kostprijs van het product, de gewenste winstmarge, de minimumprijs en de maximumprijs. Al deze gegevens vormen input voor een geavanceerd prijsbepalingsalgoritme dat snel en foutloos de nieuwe prijs berekent en aanpast in de webshop. De repricer software beperkt zich niet tot het aanpassen van de prijzen van een enkele webshop. Als producten worden aangeboden op verschillende webshops, zoals Amazon.com, Google Shopping en Bol.com dan kan de repricing software voor elk van deze webshops prijzen berekenen. Per webshop kan de verkoopprijs van hetzelfde product anders zijn, bijvoorbeeld doordat de intensiteit van de concurrentie per webshop verschilt. 

Een goede prijsstelling is essentieel op internet

De repricer software van Vleks is flexibel en makkelijk in gebruik bij het aanpassen van de prijzen van het assortiment. Het snel aanpassen van prijzen is essentieel voor elke aanbieder die opereert op een verkoopplatform zoals Bol.com. Want door een perfect vastgestelde prijs kan de ranking van het eigen product worden verhoogd en hoe hoger een product wordt gerankt, hoe makkelijker potentiële klanten het product kunnen vinden. Er is dus een bonus verbonden aan de aanbieder met de laagste prijs van een product. 

Repricing software: de geavanceerde en betrouwbare methode om prijzen te bepalen

Veel internetondernemers schrikken ervoor terug om het bepalen van de verkoopprijzen uit te besteden aan een geautomatiseerd tool. Ze vragen zich af op repricing software rekening kan houden met al die verschillen factoren die meespelen. In feite is repricing software juist veel beter geschikt voor het vaststellen van verkoopprijzen dan mensen. Juist in een situatie waarin veel verschillende aspecten een rol spelen. Onderzoek wijst uit dat mensen in een dergelijke situatie veel meer vanuit gevoel dan vanuit de ratio werken, met als gevolg dat onrealistische prijzen worden vastgesteld. Kies dus voor de betrouwbare, snelle en geavanceerde methode voor het herprijzen van uw assortiment op internet en kies voor de repricing software van Vleks.

https://www.vleks.com/repricer-software/