Samen 1
Business / Business Services

Tips om te besparen bij het overstappen

 

Anno 2018 hebben we in Nederland nog steeds te maken met een open energiemarkt. Hierdoor ben jij een zeer interessant doelwit voor diverse energiemaatschappijen. Dit klinkt erger dan het is, want het is juist een situatie waar jij flink van kunt profiteren. Doordat het zo aantrekkelijk is voor deze energieleveranciers om jou binnen te halen, komen zij met diverse, aantrekkelijke energie acties, waar jij je voordeel uit kunt halen. Met deze tips weet je zeker dat je de energie actie kiest die het beste bij jou past bij het overstappen.

Stap op tijd over

Wanneer je wilt overstappen van energiemaatschappij en verandert naar een andere partij, heb je altijd met een bepaalde termijn te maken. Zo heb je onder andere te maken met 14 dagen bedenktijd, maar heb je ook te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Al met al duur het overstappen daarom zeker wel een aantal weken. Het is aan te raden om de overstap te regelen vóórdat jouw contract afloopt.

Stap ook niet te vroeg over

Het klinkt tegenstrijdig als je het vergelijk met het kopje hierboven, maar het is ook weer niet goed om te vroeg over te stappen. Wanneer jouw contract namelijk pas een paar maanden daarvoor is ingegaan bij jouw leverancier, dan krijg je te maken met een boete en loop je een eventuele welkomstpremie mis bij jouw nieuwe leverancier. Kies er daarom om pas ongeveer 2 maanden voor jouw contract over te stappen, daar je te maken heb met een switchtermijn van 75 dagen.

 

 

Kies voor het moment

Vergelijk de prijzen van de diverse energie acties niet met de prijzen van jouw huidige contract, maar vergelijk de prijzen met elkaar. Er kan in een (paar) jaar een hoop gebeuren, zo ook met de energieprijzen. Deze kunnen veel hoger zijn uitgevallen, maar ook veel lager. Vergelijk daarom altijd alleen de energieprijzen met elkaar en niet met die van jouw oude contract.