Samen 1
Dienstverlening

Hier kun je het beste energieleveranciers vergelijken

Met tal van energieleveranciers is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet als het aankomt op het afsluiten van een energiecontract. Zo heb je de grote spelers Essent, Eneco en Vattenfall, maar ook kleine(re) spelers, zoals GreenChoice. De grote keuze is voordelig voor jouw portemonnee, want deze zorgt voor concurrerende prijzen. Maar hoe kies je vervolgens de energieleverancier die bij jouw situatie past? Daar komt Welke Energieleverancier om de hoek kijken. Hier kun je verschillende energieleveranciers (onafhankelijk) met elkaar vergelijken en vind je informatie over alle aanbieders. In dit artikel vertellen we welke stappen je doorloopt als je bij Welke Energieleverancier leveranciers vergelijkt.

Doorloop binnen enkele minuten deze stappen

De wensen wat betreft energie lopen per huishouden uiteen. Zo sluit de een het liefst een contract af met groene energie, terwijl de ander zo min mogelijk wil betalen. Gelukkig is de vergelijker van Welke Energieleverancier hierop afgesteld. Je doorloopt namelijk de volgende stappen bij het vergelijken van energieleveranciers:

  1. Je vult jouw postcode en huisnummer in.
  2. Je kiest waaruit jouw huishouden bestaat. Alleenstaanden gebruiken immers minder energie dan gezinnen. Aan de hand van de samenstelling van jouw huishouden wordt het verbruik gegeven, maar je kunt het ook zelf opgeven.
  3. Je klikt op vergelijken.
  4. Je hebt nu een overzicht voor je van alle energieleveranciers die energie leveren op jouw adres. Aan de linkerkant kun je nu filteren op bepaalde zaken.
  5. Zodra je de filters hebt toegepast, kun je beginnen met het vergelijken en kun je aan de hand van jouw behoeften je nieuwe energieleverancier kiezen.
  6. Je nieuwe energieleverancier gevonden? Dan hoef je alleen nog over te stappen en dat regelen jouw huidige en nieuwe leverancier onderling.

Tips bij energieleveranciers vergelijken

Tot slot geven we je nog een aantal tips als je bij Welke Energieleverancier verschillende energieleveranciers met elkaar gaat vergelijken. Zo is het belangrijk dat je let op de prijs per kWh voor de stroom, de prijs per m3 voor gas, het vastrecht, eenmalige kortingen en aanbiedingen. Kijk daarnaast ook naar de contractduur.