Samen 1
Image default
Dienstverlening

Hoe gaar moet een biefstuk zijn?

Een biefstuk kunt u het beste grillen of bakken, maar niet te lang. De gaarheid van rood vlees is een persoonlijke smaak. Sommige mensen kiezen er voor om dit zo rood mogelijk te laten, terwijl andere mensen hun biefstuk graag goed gaar hebben. In een restaurant zal een ober dan ook altijd vragen hoe u uw biefstuk gebakken wilt hebben. In veel Zuid-Europese landen krijgt u een schaaltje met grote korrels zeezout bij je biefstuk, zodat u deze zelf kan zouten zodra u gaat eten. Maar het blijft allemaal vooral een kwestie van smaak. En dat verschilt nogal per persoon.

Verschillende gradaties van gaarheid van uw biefstuk

In Nederland kennen wij drie verschillende niveaus van gaarheid, namelijk rood, medium of doorbakken. Meestal worden hiervoor de Engelse termen rare, medium en well-done gebruikt. In België en Frankrijk kennen ze maar liefst vijf verschillende niveaus. Erg rood, licht rood, rosé, bijna doorbakken en goed doorbakken. In het Frans gebruiken ze hiervoor de termen bleu, saignant, a point, cuit en bien cuit. Op de website van Beef & Steak kunt u heerlijk vlees bestellen om zelf eens te bereiden en te kijken waar uw voorkeur naar uit gaat.

Wanneer voegt u kruiden aan uw biefstuk toe?

Op welk moment het vlees gekruid moet worden is iets waar mensen het nog niet over eens zijn geworden. Sommige koks vinden dat u moet wachten met het toevoegen van zout, totdat het vlees gebakken is. Als u dit voor het bakken al zou doen, dan zou het vlees minder mals worden doordat het zout er voor zorgt dat vocht aan het vlees onttrokken wordt. Andere koks zijn het hier niet mee eens en vinden juist dat u voor het bakken al zout op het vlees moet strooien, zodat dit goed in het vlees kan trekken. Ontdek het zelf en bestel uw biefstuk bij Beef & Steak.

https://beefensteak.nl