Samen 1
Image default
Dienstverlening

Houd jouw huis overdag goed verlicht

Gelukkig voor je werkt jouw elektriciteitsnet het best wanneer het de meeste energie krijgt. Daarom laat je best je lichten aan, ook overdag. Dit zal helpen om het elektriciteitsnet te versterken en dus ook jouw elektriciteitsrekening. Laat ook jouw buitenverlichting branden. Dit zal helpen om jouw buurt op te fleuren en jouw individuele verbruik te verminderen. Je kunt ook een elektricien Rotterdam bellen om jouw binnenverlichting ’s nachts weer te kunnen laten branden, omdat dit ook zal helpen om jouw buurt te verlichten en jouw individuele elektriciteitsrekening te verlagen.

Gebruik de ventilator alleen als het nodig is

In de zomer wilt je de temperatuur in jouw kamer koel houden. Dit betekent dat je de plafondventilator moet aanzetten. Zodra je echter vindt dat de kamer warm genoeg is, moet je de plafondventilator uitzetten. Tijdens de wintermaanden moet de kamertemperatuur tussen 18 en 32 graden Celsius worden gehouden. Het is het beste om de airconditioning niet te gebruiken, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Probeer in de zomer jouw kamer zo koel mogelijk te houden met plafondventilatoren en airconditioners. Je kunt ook jouw ramen gesloten houden als het buiten warm is om de temperatuur in jouw huis laag te houden.

Laatste woorden 

Met deze tips kun je een heel eind komen tijdens een stroomstoring. Hoe beter je voorbereid bent, hoe beter je af bent tijdens een stroomstoring. Als je jouw elektronica uit het stopcontact haalt en de deur van jouw koelkast/vriezer dichthoudt, is er niets aan de hand. En met deze tips kun je een heel eind komen tijdens een stroomstoring. Een stroomstoring kan frustrerend en lastig zijn, maar hoeft niet gevaarlijk of destructief te zijn. Met een paar eenvoudige stappen kun je jouw huis en bedrijf voorbereiden op een stroomstoring en de schade beperken.