Samen 1
Image default
Afvalverwerking

Welk afval hoort waar? Een gids voor de juiste afvalverwerking!

De opruimwoede is voorbij, nu het afval nog even dumpen en je bent klaar voor het nieuwe seizoen. Je rijdt de milieustraat in en…hebt geen idee welk afval waar hoort. De medewerkers hebben het te druk om je vragen te beantwoorden. Daar sta je dan, met een auto vol rotzooi. Moet die toiletbril nou bij grofvuil of kunststof? Waar moet het oude matras naartoe? En hoe doe je dat met terrastegels? Allemaal vragen waar je liever antwoord op hebt voordat je bij de milieustraat bent. Hieronder vind je een gids van welk afval waar hoort. Wil je het jezelf makkelijk maken? Renewi Utrecht biedt uitkomst bij al jouw vragen over afval en afvalverwerking!

De verschillende afvalstromen op een rijtje

Het zal je niet verbazen dat afval scheiden tegenwoordig dé manier is om afval op een goede en milieuvriendelijke manier te verwerken. Wanneer afval gescheiden wordt, kan het een tweede leven krijgen. Het wordt dus niet verbrand, maar gerecycled. Dat zorgt voor minder Co2-uitstoot en is dus een schone manier van afvalverwerking. Om je op weg te helpen, vind je hier een gids van welk afval waar thuis hoort. Zo leer jij hoe jij optimaal jouw afval kan scheiden!

De basics ken je vast al: de GFT-bak, de plastic inzameling, papier en karton container en dan nog een glasbak. De restafvalcontainer gebruik je voor alles wat daar niet thuishoort. Maar heel veel afval mag niet in de restafvalcontainer

Wat mag er niet in?

  • Hout;

  • Kunststof (toiletbrillen, brillen voor je ogen, rubberen laarzen, etc.);

  • Matrassen en grofvuil; 

  • Gevaarlijk afval; 

  • Puin, schoot- en bouwafval;

  • Steenwol;

  • Banden en folies;

  • Asbest.

Voor elke afvalstroom is er een aparte container. Die zijn doorgaans te vinden op de milieustraat, maar ook bij Renewi Utrecht. Containers huur je een dag of voor een langere periode, bijvoorbeeld als bedrijf. Meer over containers van Renewi lees je hieronder.

Containers voor elke afvalstroom bij Renewi Utrecht

Afvalcontainers huur je makkelijk online bij Renewi Utrecht. Je selecteert de afvalstroom, de grootte van de container die je nodig hebt, de datum en klaar. Heb je bedrijfsafval? Ook dan huur je jouw container makkelijk bij Renewi Utrecht online. Dankzij Renewi Utrecht komt jouw afval altijd op de juiste plek terecht. Geen tripjes naar de milieustraat is kiezen voor containers van Renewi Utrecht!

 

https://www.renewi.com/nl-nl/over-renewi/locatie/container-huren-utrecht