Samen 1
Image default
Dienstverlening

Je elektra kabels laten vervangen of renoveren

 

Ben je van plan om je woning te verbouwen? En moeten de elektra kabels in je woning of pand vervangen of gerenoveerd worden? Het is namelijk belangrijk dat je de elektra niet uitsluit. Dit is een belangrijk punt bij een verbouwing, waar veel mensen niet aan denken. Door onderstaande stappen te volgen ben je al een heel eind op weg! Elektra renoveren is geen makkelijk klusje. Heb je geen ervaring met het werken met elektra? Schakel dan ten alle tijden een elektricien in!

Stap 1: Start met een complete voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je moet alvast voor ogen hebben waar de elektra kabels vervangen of gerenoveerd moeten worden. Zo kun je rekening houden met alle andere belangrijke zaken. Hiervoor kun je het beste een plattegrond maken. Heb je hier hulp bij nodig? Schakel dan een elektricien in die jou deskundig advies zal verlenen en die eventueel jouw elektra zal renoveren.

Stap 2: Stroom uitschakelen

Zodra de voorbereiding compleet is, is het zeer belangrijk dat je de stroom uitschakelt! Zelfs bij de inspectie van de huidige elektra voor dat je begint, is het noodzakelijk dat de stroom volledig is uitgeschakeld! Als dit niet het geval is, kun je een grote kans lopen op een stroomschok. Om te testen of het daadwerkelijk is uitgeschakeld kun je gebruik maken van een spanningsmeter. Een spanningsmeter zal meten of er nog spanning op de kabels staat. 

Stap 3: Check de meterkast

Het is van belang dat je niet alleen de kabels bekijkt, maar ook alle overige belangrijke elektra zoals de meterkast. Het is zeer belangrijk dat je de meterkast en stoppenkasten ook controleert. Als de meterkast is verouderd is de kast groot dat je op op den duur een kortsluiting kan oplopen, ook al heb je je kabels gerenoveerd. 

Stap 4: Elektrische installatie renoveren 

Het is belangrijk dat je de gehele elektrische installatie zal renoveren. In nieuwbouwhuizen wordt er gebruik gemaakt van automaten. Dit is een stuk veiliger, ook zorgt dit voor minder werk wanneer er een kortsluiting ontstaat. Het is alleen van belang om de schakelaar om te zetten. Terwijl je bij een groepenkast een stop moet vervangen. Als je aan het verbouwen bent en je kabels aan het vervangen of renoveren bent is het verstandig dat je de elektrische installatie in je meterkast ook direct renoveert.