Samen 1
Dienstverlening

Laat een woning op een professionele wijze ontruimen

Moet er een woning ontruimd worden omdat een dierbare is overleden? Hoogstwaarschijnlijk wordt er iemand uit de familie aangewezen die de nalatenschap regelt. Hij of zij is verantwoordelijk voor het uitzoeken van de spullen van de overledene. Dit is het moment om kostbare spullen of spullen met emotionele waarde te onderscheiden van de overige spullen. Gaat u deze spullen verkopen, geeft u ze aan een tweedehandswinkel of gooit u ze weg? Zodra u deze keuzes gemaakt heeft, komt Woningontruiming Regionaal langs in de woning van de overledene om de woning geheel te ontruimen.

Woningontruiming: hoe gaat dit precies in zijn werk?

Allereerst wordt er nagegaan of het om een huur- of koopwoning gaat. Gaat het om een huurwoning? Dan is het eenvoudig. U of een ander familielid zegt de huur per direct op. In het geval van een koopwoning regelt de directe familie of executeur testamentair het samen met de makelaar. Staan er nog meubels in de woning? Dan beoordeelt de specialist of deze kunnen worden doorgegeven aan goede doelen. Gordijnen, tapijt, tegels, pluggen en overige aanwezige dingen worden verwijderd zodat de woning echt geheel ontruimd is. Kan de woning na het ontruimen wel een likje verf gebruiken of moet er stucwerk gedaan worden? Ook hier wordt naar gekeken. Oftewel, een complete en zorgvuldige woningontruiming. Daar bent u van verzekerd.

Standaard woningontruiming niet voldoende?

Is de woning zo erg aangetast door bijvoorbeeld zware nicotine aanslag? Dan zullen er extra werkzaamheden ondernomen moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een intensieve schoonmaak en het verwijderen van de nicotine aanslag. Andere extra werkzaamheden bij een woningontruiming zijn bijvoorbeeld het terugplaatsen van wanden, loodgieters werkzaamheden of het opknappen van de tuin. Bent u geïnteresseerd in professionele woningontruiming? Neem dan contact op met Woningontruiming Regionaal. U heeft wel iets anders aan uw hoofd dan de woning te ontruimen, toch?