Samen 1
Image default
Dienstverlening

Waar moet ik op letten bij het vervangen van mijn groepenkast

Een goede groepenkast is erg belangrijk, het is misschien wel het belangrijkste onderdeel van uw huis. Al uw elektra werkt daarop en daarom is het belangrijk dat uw groepenkast goed werkt en voldoet aan alle eisen van tegenwoordig. zo kan het soms nodig zijn om uw groepenkast te laten vervangen. Vaak tijdens het verbouwen komt u erachter dat dit nodig is of wanneer u een stroomstoring ervaart en een elektricien komt langs en constateert dat het nodig is.

1 of 3 fase groepenkast

Als eerste is het zaak om te achterhalen of u nu een 1 of 3 fase groepenkast in huis heeft. De nieuwe groepenkast moet dan namelijk ook een 1 of 3 fase groepenkast zijn. U kunt niet zomaar switchen van groepenkast.

Een oude groepenkast

Is uw groepenkast verouderd? Veel oude groepenkasten zijn voldoende beschermd maar vanuit veiligheids opzichten is het toch verstandig om een oude groepenkast te vervangen of laten vervangen. Wij adviseren om een groepenkast te laten vervangen door een expert. Als u er zelf voor kiest om uw groepenkast te vervangen moet u echt kennis hebben van elektra, het is namelijk iets dat echt goed moet gebeuren.

Bedenk hoeveel groepen u wilt

Het is ook belangrijk dat u vooraf bedenkt of u ook direct uw groepen uit wil laten breiden, als u dat direct doet scheelt dat weer kosten, als de elektricien toch bezig is.

Nieuwe grootverbruikers

Denk ook vooral aan uw toekomst, bij het berekenen van het aantal groepen. Bedenk welke grootverbruikers u nu heeft en probeer deze te verdelen over de groepen, maar denk ook aan de toekomst. Als u namelijk elektrisch wil gaan koken of zonnepanelen wilt, kunt u alvast extra groepen daarvoor bijplaatsen, dan hoeft een elektricien niet later nog de groepen uit te breiden.