Samen 1
Dienstverlening

Waarom kiezen veel mensen voor een haartransplantatie in Turkije?

Jaarlijks reizen duizenden mensen van over de hele wereld naar Turkije voor een haartransplantatie behandeling. Maar waarom is dit nu zo populair in dit land? In Istanbul bevinden zich tegenwoordig meer dan 100 haarklinieken. Deze haarklinieken behandelen duizenden mensen per maand. Om deze reden wordt Turkije ook wel het belangrijkste haartransplantatie land ter wereld genoemd. Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een behandeling in dit land. De meest gehoorde reden is het verschil in kosten. Maar hoeveel scheelt dit dan precies? En weegt dit eventueel op tegen de mogelijk mindere kwaliteit die hier van toepassing is. De meningen hierover zijn verdeeld. Daarom hebben we verschillende haartransplantatie ervaringen onderzocht van mensen die in Turkije zijn geweest en hebben we voor u de haartransplantatie prijzen vergeleken. Op basis van deze informatie is het voor u wellicht makkelijker om een keuze te maken.

De voordelen van een haartransplantatie in Turkije

Dat veel mensen duizenden kilometers reizen voor een haartransplantatie, gebeurt natuurlijk niet zomaar. Een haartransplantatie in Turkije heeft dan ook verschillende voordelen ten opzichte van een haartransplantatie in eigen land. Het voornaamste voordeel gaat over de kosten van de behandeling. Een haartransplantatie in Nederland kost vaak tussen de €3.000 en €8.000. Een haartransplantatie in Turkije kost echter meestal slechts €1.500 tot €3.000. De kosten zijn daarom 50% tot soms wel 75% lager dan in Nederland. Een ander voordeel is het hoge aantal grafts die in een dagbehandeling kunnen worden getransplanteerd. Veel klinieken in Nederland transplanteren op een dag maximaal 2.000 grafts. Sommige haarklinieken in Turkije transplanteren meer dan 4.000 grafts op een dag. Op deze manier kan dus in één behandeldag een groter kalend gebied worden behandeld. Veel mensen vinden het fijn dat ze niet meerdere haartransplantatie behandelingen hoeven te ondergaan.

De nadelen van een haartransplantatie in Turkije

Een behandeling in het buitenland en dus ook in Turkije brengt vaak ook verschillende nadelen met zich mee. De voornaamste nadelen van een haartransplantatie in Turkije zijn onder andere dat de kwaliteit hier soms te wensen overlaat. Omdat veel klinieken in dit land beschikken over zeer grote haartransplantatie teams, weet je van tevoren ook niet precies door wie je zult worden behandeld. Als je geluk hebt, is dat door een goede en ervaren specialist. Als je echter pech hebt, is dat juist iemand die niet zo ervaren is en ook niet precies weet wat hij of zij doet. Het is daarom voor een haarimplantatie in Turkije nog belangrijker om van tevoren goed onderzoek te doen naar wat er wel of juist niet mogelijk is en wat hier de beste klinieken zijn. Het is verstandig om niet alleen te kijken naar de laagste haartransplantatie prijzen, maar ook naar bijvoorbeeld de resultaten die hier behaald worden. Op basis van de resultaten en de prijzen is het eenvoudiger om een goede afweging te maken om in Turkije wel of juist geen haartransplantatie te ondergaan. Er bestaan hier honderden klinieken, welke op het gebied van kwaliteit allemaal sterk kunnen verschillen.

Let daarnaast op dat er na een cosmetische ingreep altijd complicaties kunnen ontstaan. Als dit gebeurt na een haartransplantatie in Turkije, is het meestal niet eenvoudig om dit op te laten lossen door de arts die u heeft behandeld. U bent dan aangewezen op uw huisarts of dermatoloog, welke vaak niet alles af weet over de haartransplantatie die u in het buitenland heeft ondergaan.