Samen 1
Image default
Dienstverlening

Waarom kiezen vele evenementen voor truss materiaal huren?

Wat is truss materiaal exact?

Trussen zijn aluminium constructies die speciaal ontworpen zijn om veel gewicht de lucht in te kunnen hijsen. Het voornaamste gebruik van dit materiaal wordt door evenementen gedaan. Zij gebruiken deze trussen om hun audiovisuele techniek op een bepaalde hoogte te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan verlichting en audio-installaties. Beiden kunnen op een evenement niet ontbreken. Het truss materiaal biedt hier extra mogelijkheden in.

Waarom kiezen evenementen voor truss materiaal huren?

Zonder truss materiaal zal de verlichting voornamelijk van podiumhoogte komen, wat zorgt voor horizontale lichtstralen. Zet een organisator wél truss materiaal in? Dan kan het podium ook vanuit de lucht beschenen worden. Zo krijg je een combinatie van horizontale, diagonale en verticale lichtstralen. Dit zorgt voor een extra speels effect. Ook bij de audio is truss materiaal huren een slimme keuze. Je kunt er zo voor zorgen dat je je boxen hoog in de lucht hebt hangen. Zo kan het geluid zich verder verplaatsen en kunnen meer mensen de artiest of spreker op het podium horen. Tevens geldt dit voor mensen op tribunes. Door aan een truss zowel boxen als videoschermen te bevestigen kunnen zij die veraf van het podium zitten toch zien en horen wat er daar gebeurt.

Ook andere gebruiksmanieren

Het in de lucht hijsen van audiovisuele materialen is een van de belangrijkste manieren om trussen in te zetten. Maar daar houdt het absoluut niet op. Als je naar een beurs kijkt dan ontdek je daar ook mogelijkheden. Zo kun jij je beursstand geheel van trussen maken. Je zorgt zo voor een lichtgewicht en draagbaar frame dat op locatie makkelijk in elkaar geklikt kan worden. Ook kun je trussen gebruiken om bijvoorbeeld een groot reclamedoek aan te spannen. Zo kun jij mensen op de parkeerplek van je evenement direct verwelkomen of achteraf bedanken voor hun aanwezigheid. Ook kun je een grote locatie opdelen in verschillende ruimtes. Ideaal voor bijvoorbeeld een congres of een andere zakelijke bijeenkomst.

Geheel op maat

Het voordeel aan trussen is dat dit losse elementen zijn. Deze zijn in verschillende vormen en maten te verkrijgen. Zo kun jij je eigen systeem naar keuze samenstellen. Een systeem op maat is ideaal voor evenementen, omdat elk evenement uniek is. Denk aan het combineren van rechte stukken trussen met hoeken en bochten.

Laat ze installeren door een professional

Het is wel van groot belang dat je je realiseert dat de trussen moeten bevestigd door gecertificeerde partijen. Omdat het gaat om werken op grote hoogtes en vaak met zware audiovisuele appratuur mag niet iedereen dit zelf zomaar doen. Vraag altijd na bij de partij waar jij je truss materiaal huren wil of deze dat ook voor je kan installeren.

https://riggingbox.nl/