Samen-1

Wat is een trilzeef eigenlijk en waarom mag dit apparaat niet langer uit uw productielijn ontbreken?

Wat is een trilzeef of schudzeef eigenlijk? Het antwoord hierop is vrij gemakkelijk te geven. Een trilzeef wordt namelijk gebruikt om grotere en kleinere korrels of voorwerpen van elkaar te scheiden. Het materiaal wordt via de lopende band aangevoerd, bereikt de schudzeef waar het – zoals de naam al doet vermoeden- heen en weer wordt geschud op een zeef. De kleinere materialen vallen door de zeef terwijl de grotere materialen in de zeef achterblijven. Dit vrij simpele proces, dat al eeuwen gebruikt wordt om bijvoorbeeld goud uit water en zand te filteren, kan een boel ingewikkelde handelingen aanzienlijk vergemakkelijken.

Waar heeft u een schudzeef voor nodig?

Schudzeven of trilzeven kunnen uw processen versnellen en stroomlijnen. Er zijn verschillende soorten trilzeven en deze worden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. U kunt ontwateringszeven gebruiken om water uit een materie te verwijderen, zoals bijvoorbeeld in de baggerindustrie en de GFT-afvalverwerkingsindustrie gebeurt. Al u specifieke materialen wilt zeven, die de zeef mogelijk kunnen verstoppen, zoals papier, ijzerdraad, plastic zakken en dozen, dan heeft u een vingerzeef nodig. Deze wordt dan ook veel in de recyclingindustrie teruggezien. Verder zijn er standaard schudzeven waarmee u eigenlijk allerlei soorten materialen op maat kunt sorteren, van eieren tot metaalstaven en van betonblokken tot melkpoeder.

Een op maat gemaakte trilzeef voor u

Het is dus wel duidelijk dat trilzeven op vele manieren dienst kunnen doen en bij PAJA Triltechniek is eigenlijk geen voorstel te vreemd. Zij kunnen voor u een op maat gemaakte trilzeef produceren die exact datgene uitvoert waarvoor u het nodig heeft. U kunt aangeven hoe de aan- en afvoer moet verlopen, welke afmetingen de zeef moet hebben en ook hoeveel zeefdekken u nodig heeft. Het is namelijk mogelijk om het gezeefde materiaal daarna weer te zeven, zodat u een exacte sortering krijgt van groot naar klein. Uw proces wordt efficiënter en uw mankracht kan beter worden verdeeld. Dat is natuurlijk waar het tegenwoordig in business allemaal om draait.

https://paja.nl